O româncă renunță la M. Britanie pentru România: Revin, prieteni, în țara mea, AȘA cum e EA. Mesaj pentru cei ce vor să plece din România

Bogdan Bolojan / 30 mar 2019, 09:12 Salveaza PDF Comentarii

Silvia Dedu, o tânără ce a petrecut doi ani și jumătate în Marea Britanie cu gândul la o viață mai bună, a decis să revină în România. Mesajul ei, scris din suflet, explică greutățile întâmpinate în Marea Britanie și de ce a ales să revină în țară, cu toate că salariul câștigat peste hotare nu este nici măcar comparabil cu cel din România. Ea are totodată și un mesaj pentru cei care vor să părăsească țara pentru visul de peste hotare. 

"A venit și vremea mea. Cea mai așteptată zi din ultimii câțiva ani...
Știi cum e... e greu până gândești prima oară "vreau acasă". Al doilea gând deja este floare la ureche.

Sunt omul scrisului... revin la pix și foaie (tastatura device-ului) de fiecare dată când am o mulțumire și o împăcare. De aceea, scriu acum, poate un mesaj de rămas bun sau... de la revedere.

Sunt plecată de doi ani și jumătate într-o țară rece. Am venit pentru un trăi excepțional și pentru a încerca marea cu sarea. Am trecut peste principiile mele și am avut locuri de muncă ce nu-mi mai țin mâinile fine și subțiri... le am grele, aproape dure, neîngrijite și mai... bădărane. Am trecut peste școala care credeam că mă face mare în țara mea și am venit să ocup locul străinului care refuză munca ... oarecum de jos... munca grea. Am avut orgoliu și stimă de sine până am realizat că nu mă fac studiile sau notele de 10 sau laudele profilor mai bună decât alții. Suntem egali...
În străinătate ești egal cu un recidivist sau cu un simplu țăran venit să facă bani, venit să scape de sărăcia din țară, indiferent de studiile tale. Nu are importanță.

Mă simt relaxată și împăcată nu pentru că aici nu se fac bani, ci pentru că aici nu este traiul pe care mi-l doresc. Îmi doresc să-mi iau bărbatul și să fiu lângă toată familia mea. Nu mai vreau carieră așa cum visam în urmă cu câțiva ani. Vreau ... liniște... Anglia nu îmi poate oferi liniște. De aceea plec. REVIN, PRIETENII MEI, în țara mea așa cum este ea, buboasă.

Va las, persoane dragi, deși nu se știe ce ne rezervă viața. Posibil să mă întorc, dar de nevoie, nu de drag sau de dor.

PS. Celor care intenționați să plecați, nu vă lăsați duși de mirajul beneficiilor primite ușor. Peste ani și ani, veți plăți pentru ele... Nu vă lăsați duși de vorbele scoase în spatele vostru și nu dați explicații despre decizia luată... Plecați acasă doar cu fruntea sus și doar dacă simțiți și... fiți curați... Lăsați-vă în urmă poarta de deschidere și lucrurile aranjate pentru o eventuală reîntoarcere," este mesajul Silviei.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy