O româncă, eroină în Marea Britanie: A reunit mai mult de 500 de copii, pierduți de părinții lor

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ileana Cunniffe Baiescu, în vârstă de 40 de ani, a petrecut ultimii trei ani reunind sute de familii din întreaga lume folosind platforma social media Facebook.

Ileana, mamă a cinci copii, a spus că găsirea fratelui său pierdut, după aproape 30 de ani a inspirat-o să reunească mai mult de 500 de copii români cu părinții lor naturali.

"Tot ceea ce fac este sa găsesc un pic de timp liber. Pot pune poze pe Facebook și în mai puțin de o oră, pot fi găsite familiile lor. Când copiii mei se liniștesc, în special seară, fac o mare parte din muncea mea de găsire a copiilor pierduți de familii.  Fac cercetări, trimite mesaje și răspund la solicitări. N-am plănuit să intru în asta. Am reunit în total peste 500 de familii din Norvegia, Italia, Germania, Franța, peste tot în SUA și Canada," a povestit Ileana Cunniffe Băiescu. 

Totul a început în ianuarie 2015, când Ileana a început căutarea fratelui său Victor, care fusese adoptat din România în 1990 în timpul regimului comunist.

După ce și-a găsit deja sora adoptată cu câțiva de ani mai devreme, mama dedicată - care s-a mutat din România în Irlanda în 1996 - a creat o pagină pe Facebook numită The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României. 

Pagina și-a găsit rapid zeci de mii de adepți din întreaga lume.

Folosind pur și simplu numele de familie și locațiile lor, ea va conecta persoanele și va căuta rudele prin intermediul paginii sociale. Ea organizează apoi o reuniune pe Skype, de multe ori acționând ca un traducător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel