O româncă din Italia a dus un bărbat în pădure, l-a legat de un copac și l-a lăsat să moară. Anchetatorii au scos la iveală povestea reală

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Georgeta Vâlceanu și Fabrizio Faiola, cei doi iubiți care l-au șantajat pe croitorul din Roma (Sursa: Fanpage.it)
Georgeta Vâlceanu și Fabrizio Faiola, cei doi iubiți care l-au șantajat pe croitorul din Roma (Sursa: Fanpage.it)

Georgeta Vâlceanu, românca acuzată în Italia ca a legat un croitor de un copac și l-a lăsat să moară, va avea parte de un nou proces. Aceasta este decizia unei instanțe din Peninsulă. 

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație au decis că procesul împotriva inculpaților Fabrizio Faiola și Georgeta Vâlceanu trebuie rejudecat. Cei doi sunt acuzați de uciderea croitorului Umberto Esposito, sentința împotriva lor fiind anulată, dosarul fiind acum transferat la o altă secție. Judecătorii au acceptat pledoaria avocaților apărării, Maurizio Forte și Benedetta Orticelli.

Procesul lui Fabrizio Faiola și Georgeta Vâlceanu

 

Potrivit publicației italiene Fanpage, faptele datează din anul 2017. Fabrizio Faiola, în vârstă de 36 de ani, originar din orașul Fondi, și Georgeta Vâlceanu, de naționalitate română, sunt anchetați pentru moartea lui Umberto Esposito. Amândoi sunt judecați pentru infracțiunile de omor și răpire. În primă instanță, sentința a fost de treizeci de ani de închisoare pentru italian și nouăsprezece pentru româncă.

Curtea de Casație a menținut excepția privind circumstanțele agravante recunoscute de Curtea de Apel, urmând să aibă loc un nou proces. Procurorul general ceruse închisoare pe viață pentru amândoi.

Asasinarea lui Umberto Esposito

 

Umberto Esposito, un antreprenor din Roma în vârstă de 82 de ani, a fost găsit mort în martie 2017 în zona rurală din Terracina, în provincia Latina. Potrivit celor reconstituite în timpul anchetei desfășurate de forțele de ordine coordonate de procuratura locală, cei doi sunt responsabili de oribila crimă. Aceștia l-au adormit, apoi l-au dus într-o zonă izolată a orașului Pontine și l-au lăsat legat de mâini și de picioare de un copac, unde l-au lăsat să moară.

Victima ar fi fost, de asemenea, jefuită.

Croitorul se îndrăgostise, de fapt, de româncă, o fostă prostituată. Se presupune că a copleșit-o cu cadouri, mergând chiar până la a o "elibera" din rețeaua de prostituție prin plata unei sume mari de bani. Italianul ar fi continuat să-i dea bani chiar și atunci când s-a logodit cu Faiola, fostul său client.

Amândoi l-ar fi șantajat și ar fi obținut de la acesta sume mari de bani.

Trupul croitorului a fost găsit legat de copacul respectiv după zece zile, mai scrie sursa citată.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel