O româncă dă sfaturi de viață străinilor care vor să se mute în România: „Nimeni nu dă doi bani pe serviciul cu clienții”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă dă sfaturi de viață străinilor care vor să se mute în România: „Nimeni nu dă doi bani pe serviciul cu clienții” / Foto: Unsplash
O româncă dă sfaturi de viață străinilor care vor să se mute în România: „Nimeni nu dă doi bani pe serviciul cu clienții” / Foto: Unsplash

O tânără româncă, care și-a petrecut ultimii ani în Marea Britanie, împărtășește câteva observații și sfaturi pentru străinii care se gândesc să se mute în România. 

Cu umor și sinceritate, ea aduce în prim-plan aspecte mai puțin evidente ale vieții cotidiene din România.

Unul dintre punctele subliniate este atitudinea față de serviciul cu clienții. Tânăra menționează că în România, în general, serviciul cu clienții nu este la fel de prioritar precum în alte țări din Europa. Astfel, oamenii nu ar trebui să se aștepte întotdeauna la o relație impecabilă cu localurile sau instituțiile, mai ales în locurile obișnuite.

„Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te muta în România. Nimeni nu dă doi bani pe serviciul cu clienții. Adică, nu mă înțelegeți greșit, cum ar fi, dacă mergeți într-un loc mai scump, cel mai probabil vor avea un serviciu cu clienții bun, dar în majoritatea locurilor este oribil. Cred că asta se datorează faptului că oamenii au o mentalitate de genul: "Nu sunt plătit suficient pentru asta". Așa că nu. Nu le pasă”, explică tânăra.

 

Transportul în comun 

 

Un alt aspect adus în discuție este experiența sa cu șoferii de autobuz. Tânăra vorbește despre întâmplări în care unii șoferi de autobuz au adoptat un stil de condus inadecvat. Această observație ar putea fi luată în considerare de cei care sunt obișnuiți cu un mod de transport public mai temperat.

„Următorul lucru este că șoferii de autobuz îmi spun de ce conduc. Cu toții avem nouă vieți. Am luat autobuzul. Eu iau autobuzul în fiecare zi, frate. Dar tipul ăsta, a trecut peste un limitator de viteză, toți cei din spate au zburat de pe scaun.

De asemenea, dacă iei, să zicem, un avion. Acesta este un moment în care nu înțeleg de ce, de ce oamenii se împing pentru a se urca într-un avion în care au un loc rezervat. Ce crezi că reușești dacă ajungi acolo cu cinci secunde înaintea mea? Ca întotdeauna, femeile de vârstă mijlocie trebuie să ai grijă ele, pentru că dacă nu le lași să intre primele, atunci vor spune: "Oh, e o chestie de vârstă".

Trebuie să le lași să fie lipsite de respect. „Trebuie să ne lași pe noi primele, pentru că suntem mai în vârstă decât tine”. Dar spuneți-mi de ce. De exemplu, a fost o dată când așteptam autobuzul și o doamnă a venit cu trei minute înainte să vină autobuzul și, din toate locurile, a decis să stea chiar în fața mea”, mai spune ea.

 

Distanța diferă

 

Diferența în ceea ce privește distanțele este, de asemenea, menționată. În comparație cu alte țări, o oră în România poate fi echivalentă cu doar zece minute în Marea Britanie. Aceasta este o perspectivă interesantă și ar putea ajuta străinii să își ajusteze așteptările în ceea ce privește timpul de călătorie.

„Nu știu cum să explic următoarea, dar e vorba de distanță. De exemplu, când românii merg cu mașina în locuri ca Marea Britanie, spun de obicei: "Oh, e la o oră distanță. E atât de mult, e atât de departe".

Aici, în România o oră este echivalentul a 10 minute în Marea Britanie. Ei bine, străinii vor spune: "Oh, ce înseamnă o oră sau două ore. E aproape, hai să mergem. ”.

 

Bunele maniere

 

Un alt sfat oferit este să fii politicos și să saluți întotdeauna. Acest lucru este perceput ca o trăsătură importantă în societatea românească, iar distanțarea poate fi interpretată drept lipsă de politețe. Faptul că te saluți cu vecinii, colegii sau chiar studenții este considerat esențial pentru a te integra în comunitate.

„Următorul lucru este să saluți oamenii, să saluți întotdeauna, cum ar fi vecinii sau colegii de muncă, colegii de la școală, pe toată lumea. Este important să te vezi cu colegii în general. Dacă vă plac colegii, asta e tot.

În caz contrar, dacă nu o vei face, vei fi văzut ca fiind antisocial. Și plecând de la asta, nu poți fi antisocial, pentru că în România ești văzut ca fiind nepoliticos”, încheie tânăra.

În concluzie, aceste observații ale româncei oferă o privire sinceră și plină de umor asupra vieții în România, oferind străinilor câteva sfaturi și insights care ar putea facilita integrarea lor în societatea românească.

 

@alexandra_nicoara I wouldn’t have it any other way ???? #???????? #ro #fyp #fypシ #foryourpage #foryou #xyzbca #fypromania #romania #romaniantiktok #balkan #balkantiktok #thingsyouneedtoknow #movingabroad ♬ original sound - Alexandra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel