O româncă a convins un bărbat să îi cumpere două telefoane, promițându-i că îl ia de soţ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O femeie care i-a promis unui arădean, în discuţii avute doar online, că îl ia de soţ dacă îi cumpără două telefoane scumpe a fost reclamată la Poliţie de către păgubit, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru înşelăciune şi ameninţare.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, femeia are 43 de ani şi este din judeţul Timiş, în timp ce victima, care este din Nădlac, are 60 de ani.

'Ar fi convins un bărbat din Nădlac să-i cumpere două telefoane mobile, în valoare de 12.000 de lei, după care l-ar fi ameninţat, când bărbatul ar fi solicitat informaţii cu privire la promisiunile neonorate de cea în cauză', a transmis IPJ.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat, pentru AGERPRES, că discuţiile au avut loc pe aplicaţia de mesagerie a Facebook, iar femeia i-a promis arădeanului că în schimbul telefoanelor îl va lua de soţ, însă ulterior a încercat să-l evite.

Pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal pentru înşelăciune şi ameninţare.

 

Citește mai departe

Un octogenar a demascat doi escroci români care foloseau o metodă de înșelătorie veche

 

Un octogenar prahovean, din Vălenii de Munte, a reușit să demaște doi escroci arădeni care înșelau vârstnicii , cărora le ofereau câteva produse la preț promoțional. De fapt, bărbații reușeau să obțină foarte mulți bani, după ce intrau în case și le furau economiile.

Bătrânul fusese abordat de un bărbat care i-a oferit spre vânzare mai multe produse electrocasnice la preț derizoriu, spunându-i că le vinde ieftin întrucât are nevoie urgentă de bani. Bărbatul a intrat în jocul escrocilor pentru că mai fusese păcălit cu ceva vreme în urmă prin aceeași metodă, așa că știa la ce să se aștepte, dar nu înainte de a înștiința Poliția despre ceea ce se petrece.

Escrocii căutau să fie invitați în casă, sub pretextul vânzării unor produse, scopul lor fiind furtul banilor pe care în general oamenii în vârstă îi țin ascunși la vedere.

Octogenarul din Vălenii de Munte s-a prefăcut interesat să cumpere un televizor, un aspirator și câteva oale cu 200 de lei. Le-a spus că nu are atâția bani la el, dar are suma necesară acasă, așa că i-a invitat să-l însoțească.

Pe drum, omul a profitat de faptul că escrocii se deplasau cu mașina, iar el pe jos, și a sunat imediat la 112 unde a cerut ajutorul polițiștilor, cărora le-a povestit scenariul șu că este pe cale să fie victima unei escrocherii.

Bărbatul avea experiență, mai fusese țepuit astfel

 

”În baza sesizării, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, împreună cu polițiștii orașului Vălenii de Munte au desfășurat activități de supraveghere a traseului celor doi, precum și a locuinței apelantului, observând momentul plecării persoanei bănuite din locuința bătrânului, ulterior aceasta fiind oprită în trafic, pentru control”, potrivit unui comunicat remis presei de Poliția Prahova.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Arad, cunoscut cu antecedente penale pentru același tip de fapte. Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, au fost găsite mai multe bunuri, pe care bărbatul le oferea spre vânzare, precum şi sumele de 7.208 lei și 400 de euro“, potrivit IJP Prahova.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că din banii găsiți în autoturismul bărbatului, suma de 6.800 de lei ar fi fost sustrasă din casa apelantului, mai exact dintr-un sertar, într-un moment de neatenție al acestuia.

„Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, față de bărbat, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, potrivit polițiștilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel