O regiune din Italia pune la dispoziție teste COVID GRATUITE. Se vor lua din farmacii începând de luni

Liviu Ludovic |
Data publicării:
test_covid
test_covid

O regiune din Italia pune la dispoziție teste COVID-19 gratuite. Măsura intră în vigoare de luni, 19 octombrie, iar ce care vor beneficia de ele sunt elevii, studenții și membrii familiilor lor.   

Regiunea Emilia Romagna demarează începând de luni, 19 octombrie, o amplă campanie de testare dedicată complet elevilor, studenților și membrilor familiilor care locuiesc împreună cu aceștia, relateză publicația La Repubblica. Astfel, categoriile menționate se vor putea testa gratuit. Testul rapid se va putea face în peste 660 de farmacii din întreaga regiune pe bază de programare.

Măsura va rămâne în vigoare până la data de 30 iunie 2021, iar numărul de testări nu este limitat. Astfel, o persoană se va putea testa gratuit de mai multe ori în această perioadă. Serviciul regional de Sănătate va deconta costul fiecărui test, 16,76 de euro.

Începând de luni, 19 octombrie, regiunea Emilia Romagna pune la dispoziție teste serologice gratuite în farmacii pentru elevi, studenți și pentru membrii familiilor acestora. Reprezentanții regiunilor Piemonte și Abruzzo: „Exemplu de urmat.”

Pentru campania de testare din Emilia Romagna, prima de acest tip din Italia, sunt alocate două milioane de teste serologice, dintre care 400.000 în prima lună.

Lideri politici din Piemonte și Abruzzo: "Un exemplu de urmat"

 

Domenico Rossi, vicepreședintele Comisiei regionale de sănătate din Piemonte, a declarat: "Ar fi cazul ca Piemonte să ajungă din urmă cele mai virtuoase regiuni”.

Totoadă, Silvio Paolucci, liderul grupului PD în Consiliul regional Abruzzo a propus ca regiunea să lanseze o campanie similară. "Abruzzo trebuie să urmeze exemplul regiunii Emilia Romagna. Ar trebui să efectuăm și în regiunea noastră teste serologice rapide în farmacii, complet gratuite pentru elevi, studenți și familiile lor."

teste gratuite italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel