O nouă criptomonedă ia naștere în România: „A avut o creştere de 1.000%, în doar o săptămână“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
gypsy coin
gypsy coin

Daniel Cioabă, cunoscut drept „regele romilor”, a anunțat că a  produs o criptomonedă cu numele Gypsycoin. ”Acest proiect reprezintă prima monedă universală a romilor de pretutindeni”, anunță romii din România.

Fondurile obținute din tranzacționări vor fi folosite pentru ”dezvoltarea socială pentru combaterea discriminării şi xenofobiei şi dezvoltarea socială şi educaţională a romilor”, supă cum se precizează și pe site-ul creat pentru această monedă virtuală. „Aşteptările noastre sunt ca moneda să fie listată cât mai repede pe exchange-uri precum: Binance, Crypto.com etc., deoarece moneda a avut o creştere foarte mare, de 1000%, în doar o săptămână şi peste 1000 de holderi”, susține Cioabă într-o declarație acordată Adevărul.ro.

Conform coinsniper.net, gypsycoin are o capitalizare de peste 10 milioane de dolari, iar valoarea acesteia este acum de 0.000198588 de dolari.

Proiectul a fost gândit pentru a simboliza unitatea acestei etnii: „Caracterul comunitar al acestui token este redat de distribuţia de pe piaţă. Din acest punct de vedere, GYPSYCOIN se potriveşte cu dinamica actualei pieţe cripto. Aşadar, 90% din monede au fost arse (scoase din uz), rămânând 10% pentru a circula pe piaţă. Ţinând cont de latura tradiţionalistă a comunităţilor de romi, motto-ul GYPSYCOIN poate fi rezumat la respectarea tradiţiei prin promovarea inovaţiei, bazându-se în acelaşi timp pe potenţialul ascuns al unităţii unei comunităţi distribuite pe tot globul, dar care au rămas în strânsă legătură unele cu celelalte“, se precizează în comunicat.   

De asemenea, se precizează că vor mai exista şi alte domenii asupra cărora se vor extinde beneficiile noii monede virtuale, precum: mediul înconjurător, iniţiativa cetăţenească, educaţie pentru sănătate, sport, tehnologie, muzică etc. „Acest proiect este unul deschis, iar moneda GYPSYCOIN va putea dispune de utilizări adiţionale, în funcţie de evoluţia şi parteneriatele proiectului. Totodată, acest proiect beneficiază de sprijinul International Romani Union”, se arată în finalul comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel