O navă de marfă estoniană, scufundată în largul portului Odesa, după o explozie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O navă cargo sub pavilion estonian, Helt, s-a scufundat joi în largul portului ucrainean Odesa, în urma unei explozii, a anunţat managerul navei.

Doi membri ai echipajului se aflau într-o plută de salvare pe mare, în timp ce alţi patru au fost daţi dispăruţi, a declarat Igor Ilves, directorul general al managerului Vista Shipping Agency, cu sediul la Tallinn, pentru Reuters, potrivit Agerpres.

Igor Ilves a spus că este posibil ca nava să fi lovit o mină.

O altă navă cargo, care transporta 4.000 de mașini de lux precum Porsche și Bentley, s-a scufundat în Oceanul Atlantic.

 

Navă cargo, scufundată în Oceanul Atlantic. Transporta 4.000 de mașini de lux precum Porsche și Bentley

 

O navă cargo care transporta 4.000 de mașini de lux s-a scufundat în largul arhipelagului portughez Azore, la aproape două săptămâni după ce a luat foc, scrie BBC. Nava, numită Felicity Ace, transporta mașini precum Porsche și Bentley.

Nava se afla în drum spre Rhode Island din Statele Unite din portul german Emden atunci când a izbucnit incendiul, informează Observator. Din fericire, toți membrii echipajului au fost evacuați în momentul izbucnirii incediului. 

Incendiul a izbucnit în cala de marfă, dar s-a extins rapid, iar cei 22 de membri ai echipajului au fost forțați să abandoneze nava. Potrivit unei alte declarații a Marinei Portugheze, echipajul a fost preluat în siguranță și dus la un hotel local. 

Se crede că incendiul a durat mai bine de o săptămână după ce echipajul navei sub pavilion Panama a fost evacuat, fiind lăsată în paragină să plutească în derivă.

 

Felicity Ace transporta circa 4.000 de mașini de lux

 

Felicity Ace, aflată sub pavilion Panama, transporta circa 4.000 de mașini de lux, inclusiv Porsche, Audi, Lamborghini și Bentley. Printre vehicule erau inclusiv mașini electrice, cu baterii de litiu-ion. 

Joao Mendes Cabecas, căpitanul celui mai apropiat port de pe insula Faial, a declarat pentru Reuters că nu a fost raportată nicio scurgere de petrol până acum, dar a spus că există temeri că rezervoarele de combustibil ar putea fi avariate în timp ce nava se află pe fundul Atlanticului la un adâncime de aproximativ 3.500 de metri (2,17 mile).

Volkswagen a spus că daunele aduse vehiculelor au fost acoperite de asigurare care ar putea costa aproximativ 155 de milioane de dolari. 

Echipajele de salvare și marina portugheză au spus că intensitatea incendiului ar putea fi explicată de numărul mare de vehicule electrice la bord, ceea ce facuut ca flacările să fie greu de stins.

Incendiul din largul Atlanticului este unul dintre primele la bordul unui mare transportator de vehicule, încărcat cu o încărcătură substanțială de mașini electrice. Se pare că incidentul ar fi stârnit dezbateri în rândul asigurătorilor și autorităților de reglementare cu privire la modul de transport în siguranță a unor astfel de vehicule, în contextul în care vehiculele electrice vor deveni mai răspândite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel