O minoră cu autism, dispărută în Suedia a fost găsită alături de iubitul ei în Spania. Fata s-ar fi dat drept româncă pentru a nu fi găsită

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O minoră cu autism, dispărută în Suedia a fost găsită alături de iubitul ei în Spania. Fata s-ar fi dat drept româncă pentru a nu fi găsită  / Foto: Unsplash
O minoră cu autism, dispărută în Suedia a fost găsită alături de iubitul ei în Spania. Fata s-ar fi dat drept româncă pentru a nu fi găsită / Foto: Unsplash

Garda Civilă din Spania a reușit să o identifice pe fata de 16 ani care fugise cu câteva zile în urmă împreună cu prietenul ei de 26 de ani din Suedia. Minora ar fi mințit inițial despre naționalitatea ei pentru că plănuia să stea trei luni în Spania, alături de iubitul ei.

Poliția din Huércal-Overa, Spania a făcut posibilă localizarea unei tinere minore cu tulburări psihologice din spectrul autist care a dispărut fără urmă în urmă cu câteva zile dintr-o localitate din Suedia.

 

Minoră cu autism căutată de poliție după ce a fugit cu iubitul ei

 

Aceasta cunoscuse pe internet un bărbat de 26 de ani și a fugit cu el fără niciun fel de autorizație sau consimțământ, astfel că părinții ei au depus plângerea corespunzătoare la autoritățile polițienești nordice, fără să știe că vor ajunge la peste 3.600 de kilometri distanță de casă.

O persoană a alertat postul principal al Benemeritei din Huércal-Overa că fiica unei cunoștințe din Suedia se afla pe strada Palmera din Almajalejo. Informatorul a crezut că este majoră și ar susține că fata s-a dat drept româncă, dar s-a dovedit a fi minora dispărută în Suedia.

În urma apelului, o patrulă a fost activată ieri după-amiază și s-a deplasat în acest mic sat cu puțin peste o sută de vecini pentru a încerca să o localizeze pe minora cu autism.

 

Tânăra a încercat să se dea drept româncă

 

După mai multe inspecții oculare prin cartier și interviuri cu locuitorii, au obținut informații despre prezența unei tinere cu aceste caracteristici care stătea împreună cu partenerul ei într-o rulotă parcată în zonă.

Odată localizată, tânăra a mințit în legătură cu naționalitatea, numele și vârsta sa, dar aspectul fizic și lipsa documentelor au dat-o de gol, la fel ca și mașina Volvo înmatriculată în Suedia, aflată lângă rulotă. Tânărul care o însoțea a recunoscut că intenționau să rămână în Almería timp de trei luni, perioada maximă permisă pentru un sejur turistic fără viză.

După ce au examinat fotografiile care fuseseră incluse împreună cu semnalarea persoanei dispărute în sistemul de schimb de informații utilizat de forțele de securitate ale Uniunii Europene, cunoscut sub numele de SIRENE, au decis să le trimită la postul principal din Huércal-Overa pentru a lua legătura cu persoana care a dat alerta și cu membrii familiei.

 

Identificarea fugarei a fost finalizată de către părinți



Printr-o convorbire telefonică video, identificarea a fost finalizată de către părinți, care au fost liniștiți să constate că minora era în perfectă stare de sănătate, iar tânăra a recunoscut în cele din urmă în fața agenților că le-a dat un nume fals și o altă vârstă pentru a nu fi identificată, deoarece nu dorea să se întoarcă în Suedia.

Potrivit unor surse judiciare, aceasta a recunoscut că a fost diagnosticată cu autism și că a fugit împreună cu tânărul de 26 de ani de la care a fost nevoită să își ia rămas bun. Fata a fost pusă la dispoziția Parchetului pentru minori din Almeria în așteptarea finalizării procesului de returnare, care în prezent este în curs de procesare cu rudele sale și cu autoritățile din țara sa.

Deocamdată, partenerul nu a fost acuzat de nicio infracțiune, în așteptarea rezultatului anchetei și a legislației suedeze în acest sens, astfel că s-a întors la rulota sa.

 

Minora este în siguranță și totul este în mâinile justiției



Acest tip de evadări cu minori, care, cu un anumit grad de handicap, nu au capacitate juridică până la vârsta de 18 ani și rămân sub tutela și autoritatea părintească a părinților, ar fi constituit o infracțiune în Spania, iar tânărul ar fi fost arestat. Dar sistemul juridic din țara sa de origine, unde dispariția a avut loc și a fost raportată, va fi decisiv pentru a stabili dacă adultul va suporta consecințe penale.

Deocamdată, el nu va putea avea niciun contact cu tânăra până când nu se va întoarce în Suedia, în conformitate cu instrucțiunile procuraturii. Ofițerii și-au îndeplinit sarcinile în mod corect și profesionist, investigând cazul și făcând demersurile necesare cu biroul SIRENE, iar minora este în siguranță, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel