O filipineză s-a mutat la țară în România și dă lecții de limba română

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O filipineză s-a mutat la țară în România și dă lecții de limba română / Foto: Captura Youtube
O filipineză s-a mutat la țară în România și dă lecții de limba română / Foto: Captura Youtube

Jevelyn Lerion Stoianovici, o tânără filipineză stabilită în comuna Ghioroc din județul Arad după ce s-a căsătorit cu un localnic, a devenit o figură cunoscută în mediul online pentru lecțiile sale de limba română și videoclipurile în care împărtășește pasiunea sa pentru gătitul mâncărurilor tradiționale românești.

Cu o poveste de viață care a traversat continente, Jevelyn a ajuns în România acum doi ani, în august 2022, după o relație la distanță cu actualul ei soț, care s-a întins pe parcursul a doi ani și șapte luni.

Cei doi locuiesc acum în Ghioroc, iar deși momentan așteaptă să îi fie eliberat permisul de ședere și nu are un loc de muncă stabil, Jevelyn își folosește timpul liber în mod constructiv, contribuind la comunitatea online prin lecții de limba română și rețete culinare.

„Am ajuns in România în august 2022 și m-am căsătorit cu iubitul meu, acum soțul meu, după o relație la distanță de doi ani și șapte luni. Locuim în localitatea Ghioroc, din județul Arad”, spune Jevelyn Lerion.

 

Filipineza se mândrește că învață limba română

 

Pagina ei de Facebook abundă în videoclipuri informative, unde Jevelyn își împărtășește cunoștințele în limba română cu alți străini interesați să învețe această limbă. Deși recunoaște că cunoștințele sale sunt limitate și că se bazează adesea pe Google Translator, videoclipurile ei sunt apreciate pentru efortul și dedicarea pe care le depune în acest sens.

În plus față de lecțiile de limbă, Jevelyn împărtășește și pasiunea sa pentru gătit, prezentând rețete tradiționale românești, printre care și prepararea sarmalelor, unul dintre cele mai iubite și recunoscute feluri de mâncare din gastronomia locală.

"Obișnuiam să fac videoclipuri de gătit, dar am decis să fac altceva, cum ar fi să învăț limba română, pentru că mă va ajuta pe viitor când voi obține un loc de muncă aici", a declarat Jevelyn pentru o publicație locală.

Cu toate că recunoaște că mai are mult de învățat în ceea ce privește limba română, determinarea ei de a se integra în noua sa comunitate și de a-și împărtăși cunoștințele și pasiunile cu ceilalți este admirabilă și inspiratoare.

Jevelyn Lerion Stoianovici demonstrează că perseverența și deschiderea către nou pot aduce reușite remarcabile în orice mediu și că pasiunea poate fi un motor puternic în procesul de învățare și adaptare la noi culturi și limbi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel