O femeie de 90 de ani din Germania a predat 50.000 de euro în monede de aur unor escroci, de teama că românii vor năvăli în casa ei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O pungă cu monede de aur a fost predată unor escroci de către un cetățean în vârstă din Bonn-Bad Godesberg. Femeia a predat comoara, evaluată la 50.000 de euro, după ce a fost convinsă că o bandă de hoți români urmează să îi spargă locuința.

Escrocii au furat joi, 6 iulie, monede de aur în valoare de aproximativ 50.000 de euro în Bad Godesberg, după ce au pretins la telefon că sunt angajați ai biroului poliției criminale de stat. Infractorii i-au spus femeii că adresa ei se află pe lista unei bande de spărgători și că trebuie să își securizeze proprietatea.

Potrivit poliției, persoanele necunoscute ar fi sunat o femeie în vârstă de 90 de ani de mai multe ori între orele 9.30 și 20.00 și ar fi vorbit despre mai multe spargeri în cartier. În timpul anchetei presupușilor angajați ai LKA, asupra a doi suspecți arestați ai unei bande românești ar fi fost găsit un bilet pe care ar fi fost notată și adresa femeii. 

De teama românilor, femeia a predat comoara din aur adevăraților escroci

 

Cei doi escroci au convins-o în cele din urmă pe bătrână că trebuie să își securizeze proprietatea. Prin urmare, a pus monedele de aur într-o pungă de pânză sub o mașină parcată în fața casei. Apoi i s-a spus să coboare obloanele dinspre stradă. 

Persoane necunoscute au putut astfel să ia prada fără să fie observate. Printr-un ultim apel telefonic, escrocii i-au spus femeii că totul este acum în siguranță.

Poliția din Bonn investighează și avertizează împotriva escrocilor care pretind că sunt membri ai familiei sau funcționari publici și anunță presupuse accidente sau spargeri iminente.

Pe baza investigațiilor actuale, poliția informează că escrocii prin telefon recurg din ce în ce mai des la date personale pe care le extrag din necrologuri. Polițiștii recomandă: "Nu dați la telefon informații despre familia sau situația financiară. Nu predați niciodată bani sau obiecte de valoare unor necunoscuți". 

Vezi și: Doi români din Germania s-au prefăcut că sunt polițiști și au înșelat o bătrână cu 8.000 de euro. "Polițistul fals", o metodă tot mai folosită de escroci

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel