O femeia a dat foc hotelului în care se afla în carantină

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

O australiancă în vârstă de 31 de ani a incendiat hotelul în care se afla în carantină. 

O femeie din Australia a fost pusă sub acuzare pentru incendiere după ce a dat foc apartamentului de hotel unde era în carantină. Înăuntru se aflau și ce doi copii ai săi. Nimeni nu a fost rănit, dar 100 de oameni au fost evacuați. Femeia, în vârstă de 31 de ani, era în carantină de două zile.

Momentan, nu se cunosc motivele pentru care a declanșat incendiul.

Focul a izbucnit la etajul al 11 - lea și a fost intens. Hotelul este folosit pentru cazarea persoanelor depistate pozitiv la coronavirus.

Vestea bună este că nu a fost rănit nimenidin Hotelul Pacific, iar acum îi mutăm pe cei evacuaţi în alte locaţii şi încercăm să le oferim confort şi să le asigurăm necesităţile. Hotelul este acum scena unei crime şi sedesfăşoară o anchetă, iar femeia a fost arestată, a precizat Chris Hodgman, superintendentul poliţiei din Cairns.

Poliția a precizat că, în perioada carantinei, femeia a fost implicată în unele incidente care sunt investigate. Cei doi copii au fost preluați de ofițeri specializați în asistență psihologică.

Prima ţară care îşi închide graniţele pentru toţi străinii din cauza tulpinii Omicron

 

Israelul a anunțat noi restricţii pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a virusului SARS CoV-2. Astfel, miniştrii au votat închiderea graniţelor pentru toţi turiştii străini, iar restricțiile ar urma să fie în vigoare cel puțin două săptămâni.

Noile reguli, care vor intra în vigoare duminică seară, vor interzice cetăţenilor străini să intre în Israel timp de 14 zile, cu excepţia cazului în care li se oferă o permisiune specială din partea unui grup guvernamental, scrie Mediafax. Miniştrii au extins și carantina obligatorie pentru israelienii vaccinaţi care sosesc din străinătate şi au dat undă verde agenţiei de securitate Shin Bet pentru a relua urmărirea persoanelor infectate, potrivit TimesofIsrael.

Israelienii vaccinaţi care trebuiau să facă un test de coronavirus la aterizare şi să rămână în izolare până la primirea unui rezultat negativ, sunt nevoiți să intre în carantină timp de 72 de ore şi să facă un alt test COVID în a treia zi de la sosire.

Israelienii nevaccinaţi trebuie să rămână în carantină timp de cel puţin o săptămână şi pot părăsi izolarea după ce primesc un rezultat negativ al testului efectuat în a şaptea zi. Cei care vin din ţări „roşii" cu risc ridicat vor sta în carantină în hoteluri speciale până când vor primi un rezultat negativ.

"Este o perioadă de incertitudine. Cheia este prudenţa"


În timpul reuniunii, premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul trebuie să fie precaut şi să minimizeze riscurile pe fondul incertitudinii legate de noua variantă Omicron.

„În prezent, ne aflăm într-o perioadă de incertitudine. Nu este un loc simplu sau confortabil în care să ne aflăm", a declarat Bennett. „Cheia aici este prudenţa şi riscurile minime până când vom afla mai multe. Vrem să menţinem realizările extraordinare ale Israelului în timpul valului Delta - un Israel deschis şi funcţional, cu o economie funcţională şi un sistem educaţional activ, cu copii care merg la şcoală. Aceasta este prioritatea principală. În acest scop, trebuie să menţinem un control strict asupra graniţelor ţării", a mai spus Bennett. 

Ministerul Sănătăţii a confirmat sâmbătă un caz al noii variante a virusului în Israel şi a raportat şapte cazuri de infecţii suspecte, inclusiv trei persoane care nu au călătorit recent în străinătate. Cazul confirmat s-a întors recent dintr-o călătorie în Malawi, iar patru cazuri suspecte s-au întors din călătorii internaţionale în ultimele zile, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel