O familie de români din SPANIA riscă închisoarea pentru că și-au obligat fiica de 9 ANI să se MĂRITE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O familie de români din Spania riscă închisoarea după ce au încercat să își constrângă fiica minoră să se căsătorească cu un băiat de vârstă apropiată.

Mama și tătăl vitreg al unei minore, rezidenți în Spania, riscă închisoarea după ce fiica lor a reușit să scape de sub teroare și a depus plângere la Poliție, acuzând că este forțată să se căsătorească, altfel va fi trimisă în România unde o vor încuia în casă, fără a o lăsa să iasă sau măcar să meargă la școală.

Autoritățile din Asturias cer închisoare pentru un cuplu de rromi din România care au încercat să își oblige fiica adolescentă să se căsătorească cu un băiat, tot minor, de aceeași naționalitate. Cei doi aveau mai puțin de 10 ani când li s-a aranjat căsătoria de către părinții lor.

În urma unei discuții aprinse pe tema căsătoriei aranjate, în care mama i-a luat telefonul mobil și i l-a aruncat pe podea, stricându-l, adolescenta a fugit de acasă și s-a adăpostit la o prietenă, căreia i-a povestit totul. Ulterior, din octombrie 2018, ea se află în custodia serviciilor sociale de protecție a copilului din Asturias. 

Parchetul consideră că faptele constituie infracțiune de constrângere la căsătorie și solicită ca fiecare dintre inculpați să fie condamnat la o pedeapsă de 18 luni cu o taxă zilnică de 6 euro, cu răspundere personală subsidiară în caz de neîndeplinire a obligațiilor. În plus, Parchetul solicită ca inculpații să nu se poată apropia la mai puțin de 500 de metri de tânără sau de domiciliul, locul de reședință, locul de muncă, studiu sau orice alt loc unde se află aceasta timp de 5 cinci ani. De asemnea nu pot lua legătura cu ea prin orice mijloc de comunicare în aceeași perioadă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel