O familie de români cu un copil mic, blocați pe aeroport în Munchen, înainte să zboare spre Mexic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu de români cu un copil mic a fost blocat pe aeroport în Munchen, înainte de a se îmbarca în avion și a zbura spre Mexic. Când a fost reținut, românul a atacat polițiștii, moment în care un alt bărbat, uzbec, a sărit să bată polițiștii.

Joi, un cuplu de uzbeci și un cuplu de tineri români cu un copil mic au vrut să zboare spre Cancun, Mexic, independent unul de celălalt. Cu toate acestea, după ce personalul companiei aeriene a observat unele discrepanțe, a refuzat să le permită călătorilor să se îmbarce în avionul de la Terminalul 1 și a chemat Poliția Federală.

În momentul în care românii urmau să fie duși la secția de poliție pentru un control, tatăl, în vârstă de 18 ani, a atacat un polițist, fapt recunoscut de polițiștii de frontieră prin încătușarea acestuia.

În momentul în care i s-au pus cătușele, bărbatul uzbec a intrat în scenă și l-a atacat pe cel de-al doilea polițist din spate. De asemenea, a fost încătușat. Ulterior, amândoi au mers la secția de poliție.

O familie de români cu un copil mic, blocați pe aeroport în Munchen, înainte să zboare spre Mexic

 

De ceva timp, autoritățile și companiile aeriene sunt conștiente de faptul că unii călători din țări precum România și Uzbekistan încearcă să intre ilegal în SUA prin Europa de Vest și Mexic. Din acest motiv, angajații companiilor aeriene și autoritățile din Europa îi supraveghează foarte atent pe călătorii din aceste țări, printre altele, în presupusele călătorii de vacanță în Mexic.

Acest lucru s-a întâmplat din nou joi, în Terminalul 1, la un zbor spre populara destinație de vacanță Cancun. După ce agenții de îmbarcare au suspectat exact acest lucru în cazul unei familii de uzbeci și a unei mici familii de români, în urma unor neconcordanțe, au exclus persoanele din zbor și au informat poliția federală.

Ofițerii s-au pus imediat pe treabă și au verificat călătorii în cauză. În momentul în care românii urmau să fie duși la secția de poliție pentru o examinare suplimentară, tânărul tată de familie a atacat brusc un ofițer și l-a împins la pământ. Tânărul de 18 ani s-a convins apoi rapid că ofițerii de poliție federală stăpâneau tehnicile de apărare și arestare. 

În timp ce polițiștii de frontieră erau încă ocupați cu românul, a intrat în scenă uzbecul. Apoi, bărbatul de 34 de ani l-a atacat brusc pe cel de-al doilea polițist din spate. Acesta avea să beneficieze de aceleași oportunități ca și românul cu câteva minute mai devreme. Și el a putut să inspecteze de aproape solul din zona de plecări a Terminalului 1 și i s-a permis să se împodobească cu brățările poliției federale. Ulterior, amândoi au putut să se uite mai îndeaproape la secția de poliție federală.

Acolo, românul nu a vrut să spună nimic despre acțiunile sale de la poartă. Acesta a încercat să dea câteva explicații cu privire la călătoria sa, dar nu a putut explica discrepanțele, cum ar fi discrepanța dintre rezervarea la hotel și presupusul zbor de întoarcere planificat, precum și lipsa de fonduri pentru vacanță.

Românul, amendat cu 4.500 de euro

 

Așa că a rămas suspiciunea că micuța familie din Mexic dorea totuși să se îndrepte spre nord pe uscat.

Uzbecul, pe de altă parte, era mai vorbăreț. Acesta nu a vrut să știe că polițiștii federali sunt ofițeri de poliție și a spus că s-a repezit în ajutorul tânărului român atunci când acesta a fost atacat de necunoscuți. Nu voia să fi observat că el însuși fusese verificat de aceiași ofițeri înainte.

În ceea ce privește călătoria sa, acesta a recunoscut fără echivoc că a obținut viza pentru aceasta sub pretexte false și că a încercat să intre în SUA fără permisiune în Mexic. Destinația sa a fost Brooklyn, unde locuia mama sa. De asemenea, poliția federală a aflat că aceasta a fost a doua încercare a asiaticului central de a intra în America de Nord fără permisiune prin Mexic. Primul a eșuat cu o săptămână mai devreme, la Madrid, unde, alături de alți 35-40 de călători, presupusa excursie de vacanță în America Centrală se încheiase pe neașteptate.

Actele de agresiune le-au adus atât uzbekului, cât și românului o acuzație de agresiune asupra forțelor de ordine. În plus, la indicațiile procuraturii din Landshut, tânărul de 18 ani a trebuit să depună 4.500 de euro, iar uzbekul de 34 de ani 3.000 de euro la poliția federală pentru a garanta procedura penală. De asemenea, uzbecul trebuie să răspundă pentru evaziune de vize și ședere neautorizată, precum și pentru intrare neautorizată, iar ieri dimineață (29 septembrie) va trebui să călătorească via Istanbul spre Tașkent, în loc să ia un zbor peste Atlantic.

Românul, împreună cu soția și copilul său, a fost lăsat să părăsească secția de poliție pentru a se întoarce acasă după finalizarea măsurilor polițienești, datorită statutului său de cetățean UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel