O clădire de birouri construită în Pipera, în 2009, a fost încadrată în clasa a II-a de risc seismic

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

O clădire de birouri construită în București, în 2009, a fost încadrată de experți în clasa a doua de risc seismic.

O clădire de birouri ridicată în 2009, în Pipera, a fost încadrat în clasa a II-a de risc seismic, după ce a fost expertizat pentru a deveni spital privat. Asta înseamnă că, în cazul unui cutremur mare, viața celor din interior ar fi fost în pericol. Acum se fac lucrări de consolidare pentru ca viitorul spital să fie cu adevărat sigur.

Clădirea de birouri a fost construită acum 13 ani într-o zonă scumpă a Capitalei, în apropierea stației de metrou Pipera. Pe Google Maps se poate observa cum, în luna mai, în 2009, constructorul finaliza lucrările și asfalta zona din față pentru parcare, potrivit Știrile PROTV.

Pentru câțiva ani, clădirea a fost închiriată unei mari companii din energie, care a avut acolo birouri. Recent, proprietarii au vrut să îi schimbe destinația.

În 2021, clădirea a fost expertizată, etapă obligatorie la schimbarea de destinație. Proprietarii au cerut ca imobilul să nu mai fie de birouri, ci un spital privat. Conform documentelor depuse la primăria de sector, experții au constatat atunci că această clădire se încadrează la clasa a II-a de risc seismic. Așa că, anul trecut a fost emisă și o autorizație de consolidare.

Potrivit unor surse, acum se întăresc fundațiile, se supraarmează și se introduc pereți noi. Întrebarea este, însă, cum a fost posibil ca o clădire nouă să fie încadrată la clasa II de risc seismic. Asta înseamnă că, în cazul unui cutremur mare, am vorbi de avarii serioase, iar persoanele aflate în clădire ar fi în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel