Numele județului Olt NU se schimbă

Tudor Curtifan / 8 oct 2018, 10:52 Salveaza PDF Comentarii

Locuitorii județului Olt mai au de așteptat până ca acesta să-și schimbe numele în Olt-Romanați.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a anunţat că, în urma datelor primite de la reprezentanţii social-democraţilor în secţiile de votare, referendumul local pentru schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi nu a întrunit prezenţa necesară pentru a fi validat.

"Se pare că nu s-a făcut nici la Olt pragul de 30% şi se pare că referendumul (...) local va fi invalidat. Nu vorbim acum de cauze, nu vorbim nici de urmări, vreau să mulţumesc cetăţenilor din judeţul Olt, au înţeles cei prezenţi să iasă la votul şi să-şi exprime un drept cetăţenesc, acela de a vota, indiferent de opţiunea pe care au avut-o, cu 'Da' sau 'Nu'. (...) Vreau să spun că a fost un demers democratic, acela de a supune cetăţenilor, a fost o iniţiativă civică, iată că majoritatea cetăţenilor din judeţul Olt, prin lipsa de prezenţă, a decis că această schimbare a denumiri judeţului Olt să nu aibă loc. (...) Din păcate, lipsa de prezenţă la vot face ca ambele referendumuri să fie invalidate", a afirmat Marius Oprescu, care este și preşedinte executiv al PSD Olt.

El a mulţumit cetăţenilor care s-au prezentat la vot cât şi primarilor pentru faptul că procesul de vot s-a desfăşurat fără incidente, precizând că prezenţa scăzută la votat a fost determinată "poate de lipsa de informare, poate de speculaţiile care au apărut, că oamenii ar fi fost nevoiţi să-şi schimbe actele de identitate".

În judeţul Olt prezenţa la vot a fost de 27,19%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral central.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy