Numărul refugiaților ucraineni intrați în România, în ușoară scădere

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Duminică, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 127.376 de persoane, dintre care 9.856 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 3.9% faţă de ziua precedentă, anunță Poliția de Frontieră.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.032 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 33 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.166 cetăţeni ucraineni (scădere cu 7.8 %).

De la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 26.06.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.334.679 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.369.208 ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel