Numărul MUNCITORILOR veniți în Romania din afara UE s-a DUBLAT

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Numărul muncitorilor din afara Uniunii Europene veniți anul trecut, oficial, în România s-a dublat față de 2017. Astfel, dacă în urmă cu doi ani autoritățile au emis aproape 5.000 de avize de angajare, în 2019 numărul acestora a ajuns la circa 10.000. 

Cei mai mulți muncitori au fost recrutați în construcții, pentru meserii precum zidar pietrar, sudor, muncitor necalificat, fierar betonist sau dulgher, informează Profit.ro, citat de Ziare.com.

Țările din care a venit cea mai mare parte a forței de muncă străină au fost, de la aderarea României la UE, Turcia și China. Însă în ultimii doi ani Vietnamul a furnizat României cei mai mulți muncitori: 1.414 în 2017, respectiv 3.202 în 2018.

Citește și Primele măsuri pentru atragerea românilor din Diaspora. Ce salarii sunt oferite

Pentru că foarte mulți români pleacă din țara să lucreze în alte state europene, antreprenorii sunt nevoiți să angajeze muncitori din țări asiatice, cum ar fi Vietnam, China, Sri Lanka sau Filipine.

Din cauza lipsei forței de muncă, autoritățile române au dublat în 2018 numărul muncitorilor străini care pot fi înregistrați pe piață locală. Pentru anul acesta, Guvernul pregătește aprobarea unui contingent de 13.500 lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel