"Nu voi abandona statul în timp ce războiul este încă în desfășurare": Zelenski spune ce este necesar pentru a se întâlni cu Putin

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, pentru ca întâlnirea cupreședintele rus Vladimir Putin să aibă loc, partea rusă trebuie să înceteze să mai tragă și să numească ziua și locul întâlnirii. El a declarat acest lucru într-un interviu acordat canalului francez BFM TV, titrează UNN.

"Totul este foarte simplu, pentru ca noi să ne așezăm la masă și să începem să discutăm, este nevoie de dorința lui (Putin - n.r.). Un alt lucru important este să nu se mai tragă, pentru că nimeni nu va ajunge la nimeni. Nu voi abandona statul în timp ce războiul este încă în desfășurare. În al treilea rând, nu mă interesează despre ce fel de agenție vorbim, nu sunt un birocrat ca în partea rusă.

Nu trebuie să mă pregătesc pentru întâlnirea noastră, sunt întotdeauna pregătit. Eram pregătit pentru întâlnirile noastre din 2019. Am nevoie ca partea rusă să spună că vrea să pună capăt războiului, trebuie să spună ziua și locul în care ne vom întâlni. Asta e tot", a spus Zelenski.

 

Zelensi: "Nu voi abandona statul în timp ce războiul este încă în desfășurare"

 

Întrebat dacă este pregătit să se întâlnească cu Putin pentru a discuta cu acesta despre neutralitatea Ucrainei și statutul Donbasului, Zelenski a răspuns: "Suntem pregătiți pentru orice, suntem pregătiți să discutăm despre teritoriile ocupate. Este necesar să se rezolve problema Crimeei? Da, este. Problema Donbasului trebuie să fie rezolvată? Trebuie neapărat rezolvată. Se va rezolva problema retragerii trupelor de pe teritoriul statului nostru? Da. În primul rând, retragerea până la linia care a fost traversată de trupele rusești la 24 februarie. Între timp, astfel de măsuri trebuie luate de partea rusă".

Președintele Ucrainei a declarat că nu se poate avansa spre pace și, în același timp, trupele rusești să continue să mărșăluiască în orașele ucrainene, să se facă presiuni.

Zelenski spune ce este necesar pentru a se întâlni cu Putin

 

"Acest lucru nu ne va schimba cu siguranță poziția noastră, în orice caz, și cu siguranță nu este vorba de dialog. Am spus-o de mai multe ori, și eu am spus-o, și în mass-media am spus că eu sunt un alt președinte, noi suntem o altă țară, toți avem un lucru în comun: iubim Ucraina. De aceea, noi suntem întotdeauna doar pentru dialog", a spus Zelenski.

Zelenski a declarat că Ucraina dorește o întâlnire a liderilor Rusiei și Ucrainei la același nivel, dar încrederea în rezultatul acestei întâlniri scade pe zi ce trece.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel