Nu mai arunca apa în care fierbi cartofii! Are proprietăți incredibile pentru curățarea bucătăriei repede, fără să cheltui niciun ban

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu mai arunca apa în care fierbi cartofii! Are proprietăți incredibile pentru curățarea bucătăriei repede, fără să cheltui niciun ban
Nu mai arunca apa în care fierbi cartofii! Are proprietăți incredibile pentru curățarea bucătăriei repede, fără să cheltui niciun ban

Când vine vorba de curățarea locuinței, căutăm întotdeauna cele mai eficiente produse, apelând aproape întotdeauna la produse de curățare comerciale pe care le obținem în supermarket, totuși acestea sunt pline de substanțe chimice care pot fi dăunătoare. Există și varianta economică și care îți permite să profiți de un lichid pe care obișnuiai să îl arunci. Citește mai departe, pentru că astăzi îți spunem care sunt beneficiile spălarii bucătăriei cu apa în care ai gătit cartofii.

Apa în care fierbi cartofii pe care urmează să îi mănânci are multe proprietăți incredibile pentru casa și grădina ta, putând înlocui astfel multe substanțe chimice pe care, uneori, nu știm exact ce conțin.

Alte întrebuințări foarte bune pentru apa care ți-a rămas după fierberea cartofilor este că este excelentă pentru a uda plantele, deoarece le întărește datorită mineralelor sale. Trebuie doar să o răcești și să o diluezi cu puțină apă curată în cazul în care are sare. Este, de asemenea, un remediu grozav împotriva buruienilor, trebuie doar să turnați apa foarte fierbinte. Este un pesticid natural grozav care ajută la combaterea afidelor dacă este pulverizat pe zonele afectate. Și ca uz personal este, de asemenea, bun deoarece ajută la curățarea părului și la hrănirea scalpului.

 

Curățați-vă bucătăria cu apa în care ați gătit cartofii

 

Bucătăria este o zonă care este expusă la grăsime tot timpul. Indiferent cât de atent ai fi, grăsimea poate să sară mereu pe podea, pereți și mobilier. Amidonul din apa de cartofi ajută la dizolvarea grăsimii, pe care o puteți folosi și când este fierbinte pentru a desfunda scurgerea.

Ar trebui să folosiți doar apa în care ați fiert cartofii pentru a vă curăța podelele, pentru a îndepărta eficient grăsimea și pentru a lăsa podeaua curată și strălucitoare.

Dacă vrei să încerci această metodă, dar nu plănuiești să gătești cartofi în aceste zile, poți să cureți câțiva cartofi, să pui coaja într-un borcan de sticlă curat, să toarni apă clocotită și să lași să se odihnească peste noapte. Când se răcește, îl pui în frigider și a doua zi vei avea curățenia mult visată.

Dacă vrei să-i dai o aromă bogată, poți să adaugi câteva picături din uleiul tău esențial preferat sau să înmoi în amestec câteva coji de citrice.

Amintiți-vă că, deoarece această soluție nu conține conservanți, nu o puteți păstra mai mult de câteva zile în frigider și va trebui să pregătiți de fiecare dată când doriți să o utilizați.

Dacă vrei ca soluția ta să funcționeze mai bine, șterge podeaua direct cu această apă de cartofi, apoi, dacă consideri că ai nevoie, poți curăța cu apă și puțin din săpunul de podea preferat, dar mai întâi trebuie să lași apa din cartofi să se odihnească pe zona afectată timp de 15 până la 20 de minute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel