„Nu intrăm în Schengen în 2023 şi nu intrăm nici în 2024, ca să fie lucrurile clare”. Anunțul lui Eugen Tomac

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac este de părere că România nu va reuși să intre în Spațiul Schengen nici anul acesta și nici în 2024.

Care sunt motivele, în opinia politicianului român? Faptul că Austria blochează România, Olanda blochează Bulgaria, iar noi nu intrăm separat.

„Nu intrăm în 2023 şi nu intrăm nici în 2024, ca să fie lucrurile clare. Nu intrăm, nu avem nicio opţiune, din păcate”, a spus europarlamentarul PMP Eugen Tomac la Prima News, conform Știrile PRO TV.

El a arătat că Consiliul Uniunii Europene ”se scaldă într-o secretomanie incredibilă”, pentru că nici la această oră nu s-a publicat minuta Consiliului JAI prin care România şi Bulgaria nu au fost acceptate şi a precizat că a primit un răspuns că va mai dura 15 zile până când secretariatul va putea redacta această minută.

”De ce întârzie această minută şi de ce statul român, prin ministerul de Interne, pentru că ei au reprezentant acolo, permite acest lucru, greşeşte enorm”, a arătat Tomac, precizând că în cazul în care preşedintele Iohannis se hotărâşte să atace la Curtea Europeană de Justiţie, Consiliul UE nu o va putea face, pentru că nu va mai fi timp.

 

Eugen Tomac: „Dialogul politic va continua”

 

”Mi se pare o gafă monumentală pe care Guvernul o face la ora actuală, pentru că este inacceptabil să nu pui în mişcare un întreg mecanism pentru a obţine ceea ce ne trebuie de drept”, a arătat Eugen Tomac.

”Dialogul politic va continua, însă cunoscând mecanismele, îmi este clar că nu vom intra în spaţiul Schengen în acest an, pentru că s-au împărţit rolurile bine, Austria blochează România, Olanda blochează Bulgaria, iar noi nu intrăm separat, ar fi un dezastru şi pentru noi şi pentru bulgari să încercăm să intrăm separat, pentru că ar complica şi mai mult negocierile”, a afirmat Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel