Nu aruncați niciodată sâmburii de strugure. Au zeci de beneficii pentru sănătate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nu aruncați niciodată sâmburii de strugure. Au zeci de beneficii pentru sănătate
Nu aruncați niciodată sâmburii de strugure. Au zeci de beneficii pentru sănătate

Sâmburii de strugure nu trebuie aruncați, ci mestecați împreună cu boabele. Uleiul de sâmburi de struguri conține cantități însemnate de vitamina E și vitamina F, precum și unele minerale: zinc, cupru, seleniu. 

Dar, mai presus de toate, conține așa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-îmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Ajută la vindecarea enteritelor, a hepatitelor şi a infecţiilor respiratorii, fiind recomandaţi şi în cazul cardiopatiilor ischemice, al colesterolului ridicat ori pentru hipertensiune. Alzheimerul are un dușman declarat în uleiul de sâmburi de struguri.

 

Gutuile, leac pentru inimă şi ficat. Șapte motive pentru care poti considera gutuia un fruct minune

 

Antioxidanţii îl fac foarte eficient în stoparea proceselor degenerative care afectează creierul. Efectul anti îmbătrânire este dat de numitele procianidine, un agent antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și cu un efect de 20 de ori mai mare faţă de vitamina C.

Substanţele conţinute de sâmburi împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele și adenofibroamele mamare. Uleiul din sâmburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scăderea și menţinerea la cote normale a nivelului colesterolului.

 

Nu arunca niciodată usturoiul încolțit. Este mai valoros decât cel simplu

 

Alte beneficii asociate cu sâmburii de struguri:

tratarea cariilor dentare, îmbunătățirea vederii nocturne, combaterea bolii Alzheimer, îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge,  tratarea retinopatiei diabetice, ameliorarea simptomelor de insuficiență venoasă cronică, prevenirea căderii părului,  îmbunătățirea circulației sângelui, întărirea venelor, arterelor și vaselor capilare, tratarea varicelor, prevenirea îmbătrânirii premature a țesuturilor, celulelor și organelor, menținerea tinereții organismului, protejarea corpului împotriva efectelor nocive ale poluării și tutunului, purificarea sângelui de toxicitatea medicamentelor și a alcoolului, susținerea sănătății ochilor, a pielii și a creierului, combaterea bolillor degenerative, întărirea imunității, inflamații, artrită, gastrită, sinuzită, dermatită.

 

Rețeta călugărilor pentru tuse, gripă și răceală. Aveți nevoie doar de două ingrediente

 

Sâmburii de struguri pot fi consumați o dată cu boabele de struguri, mestecați bine, sau pot fi păstrați, spălați bine și lăsați la uscat. Din ei putem face pulbere dacă-i măcinăm prin râșnița electrică de cafea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel