Novak Djokovic ar putea concura la Australian Open 2023, deși i s-a interzis accesul în țară timp de TREI ANI din cauza nevaccinării

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Novak Djokovic ar putea concura la Australian Open 2023, deși i s-a interzis accesul în țară timp de TREI ANI din cauza nevaccinării
Novak Djokovic ar putea concura la Australian Open 2023, deși i s-a interzis accesul în țară timp de TREI ANI din cauza nevaccinării

Novak Djokovic ar putea participa anul viitor la Australian Open, în ciuda faptului că i s-a interzis timp de trei ani să solicite viză pentru a intra în Australia.

Numărul 3 mondial a fost în centrul unei furtuni diplomatice în ianuarie, când a fost expulzat pentru că nu a respectat restricțiile de vaccinare care erau în vigoare atunci.

Djokovic, care nu a fost vaccinat împotriva Covid-19, a avut viza anulată de două ori în ianuarie, după ce a sosit în Australia înainte de Australian Open.

Sârbul a câștigat o contestație în instanță pentru a i se permite să joace la Melbourne Park, dar a fost în cele din urmă expulzat după ce a doua contestație a eșuat. 

Conform legislației australiene, cetățenilor străini care sunt expulzați li se interzice, de asemenea, să solicite o nouă viză timp de trei ani, conform Daily Mail.

 

Djokovic ar putea reveni în Australia încă din această vară


Cu toate acestea, potrivit ABC, Djokovic ar putea reveni în Australia încă din această vară, după ce noul guvern laburist a relaxat regulile privind sosirile internaționale.

Ministrul Sănătății, Mark Butler, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că, începând cu 6 iulie, călătorii străini nu vor mai fi nevoiți să declare statutul de vaccinare COVID-19 la intrarea în Australia.

ABC a adăugat că echipa lui Djokovic a fost informată despre schimbările de circumstanțe și se crede că intenționează să solicite o nouă viză, pe motiv că motivele pentru anularea vizei nu mai sunt valabile. 

Djokovic s-a îndreptat spre Melbourne în încercarea de a câștiga al patrulea titlu consecutiv la Australian Open, după ce a primit viza de intrare în Australia în ianuarie.

 

Jucătorul nu a fost vaccinat împotriva Covid-19

 

Deși jucătorul în vârstă de 35 de ani nu a fost vaccinat împotriva Covid-19, el a fost clasificat ca fiind scutit în conformitate cu liniile directoare ale Grupului consultativ tehnic australian privind imunizarea, deoarece a primit un certificat de la autoritatea sanitară din Serbia care confirmă că s-a recuperat recent de la acest virus.

Cu toate acestea, câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam a fost reținut de forțele de frontieră după ce a ajuns pe aeroportul din Melbourne și i s-a anulat viza, în ciuda faptului că guvernul a recunoscut că reprezintă un "risc neglijabil pentru sănătatea australianilor".

Confinat în izolare într-un hotel din Melbourne, Djokovic a primit o amânare temporară după ce anularea a fost anulată la Tribunalul Federal de Circumscripție și Familie. 

Viza sa a fost anulată a doua oară după ce guvernul a argumentat cu succes că o persoană publică de profilul lui Djokovic ar putea alimenta sentimente anti-vaccin în anumite părți ale comunității australiene.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel