Noul model Ford Puma, produs la Craiova

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
StiriDiaspora

La începutul anului 2019, compania Ford a anunțat că fiecare nou autoturism produs va include varianta electrică, fie un hibrid ușor, fie un hibrid complet, sau total electric, pentru utilizatorii europeni de mașini electrice.

Producția în serie a noului model Ford Puma electric este în desfășurare la instalațiile de fabricație ale Ford din Craiova, România. Disponibil cu tehnologia motorului electric de 48 de volți Ford EcoBoost Hybrid  este primul vehicul hibrid fabricat în România. 

Pentru aceasta, compania a angajat 1700 de operatori suplimentari și a investit aproximativ 200 de milioane de euro în instalațiile din Craiova. Noul Ford Puma este unul dintre opt vehiculele electrice pe care Ford le lansează pe piața din Europa în acest an..

Compania speră că motoarele electrice vor reprezenta peste 50% din vânzările de automobile la finalul lui 2022. Ford are, în Romania, aproximativ 6.000 de angajați.

Începând cu producția noului model Ford Puma, fabrica din Craiova are două linii de producție vehicule în paralel, pentru prima dată, una pentru SUV-uri compacte, cealaltă pentru Crossover.

 

Sursa Foto - Facebook Ford

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel