Nouă români și un neamț, reținuți în urma unor percheziții simultane în Germania și România: Ar fi obligat românce să se prostitueze

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nouă români și un neamț, reținuți în urma unor percheziții simultane în Germania și România: Ar fi obligat românce să se prostitueze

Suspectați de trafic de persoane, 160 de ofițeri au percheziționat șase apartamente din Bavaria și Baden-Württemberg. Trei bărbați suspectați de această infracțiune au fost arestați în timpul raidurilor din Munchen, Illertissen (districtul Neu-Ulm) și Laupheim (districtul Biberach), a anunțat joi poliția. 

Departamentul de investigații criminale este pe urmele suspecților încă din martie 2021. Între timp, există indicii că au atras tinere femei în Germania pentru a le forța să se prostitueze. Acest lucru a fost anunțat de poliție.

În paralel cu arestările din sudul Germaniei, poliția română a percheziționat mai multe apartamente din România și a arestat alți șapte suspecți. Au fost arestați șase români și un german, cu vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, și trei femei, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Departamentul de Investigații Criminale din Ingolstadt le investighează în principal pentru prostituție forțată și proxenetism. 

În timpul perchezițiilor au fost confiscate numeroase probe. Printre acestea se numărau o mulțime de bani, mai multe vehicule, substanțe dopante și arme de foc ilegale. Potrivit poliției, este posibil să mai dureze câteva săptămâni până când probele vor fi analizate. Deci, investigațiile continuă.

Între timp, cinci prostituate au primit ajutor. Femeile ar avea între 19 și 53 de ani. 

Un alt român a fost săltat pe sus imediat după ce a ajuns în gară, la Roma, fiind acuzat de abuz sexual împotriva unui minor, în Germania.

Vezi și: Român, săltat pe sus imediat după ce a ajuns în gară, la Roma: acuzat de abuz sexual împotriva unui minor, în Germania

 

În stația Termini, un cetățean român în vârstă de 45 de ani, care călătorea împreună cu un conațional de aceeași vârstă, a fost oprit și controlat de către agenții Poliției Feroviare, aseară, în jurul orei 23.30.

Bărbatul, împreună cu o altă persoană, se plimba în stație, în apropierea localurilor și a zonei comerciale. Având în vedere ora târzie și absența bagajelor, aceștia au părut suspecți și, prin urmare, ofițerii de poliție feroviară au procedat la identificarea lor.

Cei doi au fost găsiți cu condamnări anterioare, dar unul dintre ei avea un mandat de arestare emis de Germania, deoarece era acuzat de comiterea de abuzuri sexuale asupra minorilor. Prin urmare, a fost arestat și dus la închisoare pentru a fi extrădat în Germania pentru a fi judecat.

Amândoi erau fără adăpost și trăiau în adăposturi improvizate între Roma și Castelli Romani.

Românul cu mandat european de arestare va fi extrădat în Germania în primele zile.

Există însă și exemple pozitive de români, în Italia. Câțiva muncitori români au devenit eroi în Italia după ce au salvat o femeie dintr-un autoturism cuprins de flăcări, în Bagnolo Mella, provincia Brescia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel