Nouă polițiști din Timiș, reținuți pentru luare de mită

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Nouă din 10 poliţişti din cadrul Compartimentului Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timișoara unt cercetaţi pentru luare de mită. Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, autorităţile au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Agenţii de poliţie din cadrul DRPCIV, Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara, au primit de mai multe ori mită, aceştia în mod repetat sume de bani. Toată această actiunie s-ar fi petrecut în perioada 23 ianuarie 2021-22 mai 2021. Sumele de bani erau date pentru a relua şi eliberă în mod preferenţial, „peste rând”, documentele pentru înmatricularea de vehicule.

Din cei 10 de inculpaţi doar 9 dintre ei s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, iar marți aceștia vor fi prezentați Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă. Conform celor de la Direcției Generale Anticorupție, luni, 14 iunire 2021, au fost duşi la audieri 10 agenţi de poliţie din cadrul SRPCIV – Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara, aceştia fiind suspectaţi de săvârşirea mai multor infracțiuni de luare de mită.

Conform cercetărilor a rezultat facptul ca pe parcursul a 4 luni, în perioada ianuarie – mai 2021, aceștia ar fi pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat, cu titlu de mită, diferite sume de bani cuprinse între 20 și 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei, pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare. În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel