Noua măsură propusă de Germania pentru a combate Covid-19. Nu costă nimic și e extrem de eficientă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Guvernul Germaniei a adoptat o rezoluție privind strategia de combatere a pandemiei, în care se menționează că aerisirea regulată a unor spații închise trebuie să devină o regulă sanitară principală, alături de distanțare și purtarea măștii.

În urma unei întâlniri care a avut loc pe 29 septembrie, cancelarul german Angela Merkel și șefii de guvern din statele federale au pus la punct o nouă strategie pentru combaterea răspândirii coronavirusului, după ce autoritățile au descoperit o creștere a numărului de cazuri începând cu sfârșitul lunii iulie.

„Având în vedere că temperaturile au scăzut, trebuie să fim atenți la perioada petrecută în spații închise pe timp de toamnă și iarnă, precum și la sezonul iminent de gripă. Acest lucru este valabil mai ales în domeniul activităților de agrement și al sărbătorilor private, care s-au dovedit recent a fi principalele surse ale transmiterii comunitare a virusului. Scopul strategiei naționale trebuie să rămână evitarea apariției unei epidemii necontrolate, pentru a menține nivelurile de infecție scăzute astfel încât să poată fi detectată sursa”, se arată în rezoluția publicată pe site-ul guvernului german.

 

Aerisirea regulată este deosebit de importantă în sezonul rece

 

Astfel, pe lângă păstrarea distanței, purtarea măștii și efectuarea de teste, una dintre principalele măsuri introduse de rezoluție ca având un rol important în combaterea răspândirii virusului este aerisirea spațiilor închise, mai ales în sezonul rece.

„O aerisire regulată în toate spațiile private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție. În cazul în care nu este posibilă aerisirea spațiilor prin ferestre și ușă, sistemele de ventilație pot contribui la creșterea aportului de aer proaspăt și la reducerea conținutului de aerosoli din aer. Programul de finanțare anunțat în această rezoluție pentru modernizarea sistemelor de ventilație și aer condiționat, în valoare de 500 milioane euro pentru anii 2020 și 2021 este o componentă suplimentară în lupta împotriva pandemiei. Guvernele federale și de stat vor sprijini în acest sens unitățile școlare și de îngrijire, care are o importanță decisivă pentru viitorul tinerei generații. Aerisirea regulată este deosebit de importantă în sezonul rece, deoarece reduce concentrația de virus și, prin urmare, scade riscul de infecție în camere”, se mai arată în actul guvernamental, potrivit Știrile PRO TV.

Potrivit recomandărilor autorităților germane, aerisirea înseamnă deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute, pentru a permite aerului să circule.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel