Nou decret în Italia, de astăzi: Lista completă a restricțiilor care vor intra în vigoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În Italia va intra în vigoare astăzi un nou decret care pregătește țara pentru perioada sărbatorilor, în condițiile în care Europa se lovește de un nou val masiv de infectări. 

Comisia de control s-a întrunit înainte de aprobarea noului decret care introduce restricții suplimentare pentru stoparea creșterii infecțiilor cu Covid. Ședința camerei de control politic este prezidată de premierul Draghi.

La ora 13.00 este programată întâlnirea cu Regiunile, iar la ora 17.00 este programată ședința pentru a da undă verde noului decret.

 

Iată propunerile comisiei de control

 

Permisul verde

De la 1 februarie 2022, durata vaccinării cu permis verde se va reduce de la 9 la 6 luni.

A treia doză

Prin ordin al ministrului Sănătății, perioada minimă de administrare a celei de-a treia doze va fi redusă de la 5 la 4 luni.

Măști în exterior

Există obligația de a purta măști în aer liber chiar și în zona albă până la data de 31 ianuarie 2022.

FFP2

Obligația măștilor FFP2 este introdusă în cinematografe, teatre și pentru evenimente sportive, precum și în mijloacele de transport (rămâne de luat în considerare dacă se include și transportul public local).

Petreceri în aer liber, discoteci, săli de dans și locuri similare

Până pe 31 ianuarie, interzicerea evenimentelor și petrecerilor care implică adunări în aer liber. Pentru accesul în sălile de dans, discoteci și locuri similare deschise publicului, unde se desfășoară evenimente sau petreceri, în perioada 28 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022, se prevede introducerea obligației de a deține permis verde întărit (2G doar pentru vaccinați și pentru cei trecuți prin boală și vindecați) și, în plus, un test negativ sau, alternativ, să aibă un permis verde de vaccinare care să ateste administrarea celei de-a treia doze.

Piscine și săli de sport

Ministerul Sănătății a propus extinderea obligației a pașaportului verde întărit (2G doar pentru vaccinați și recuperați) de la 28 decembrie 2021 la: piscine, săli de sport, sporturi de echipă indoor și vestiare; muzee și expoziții; centre de wellness și spa (cu excepția nivelurilor esențiale de asistență și reabilitare sau activități terapeutice), parcuri tematice și de distracție; centre culturale interioare, centre sociale și recreative (excluzând centrele educaționale pentru copii); săli de jocuri, săli de pariuri, săli de bingo și cazinouri.

Teleschiuri

Se evaluează posibila extindere a permisului verde la teleschiuri din zonele de schi, chiar dacă ministrul Franceschini este împotrivă.

În străinatate

Se evaluează efectuarea de teste la momentul intrării în Italia din străinătate: în cazul unui rezultat pozitiv, s-ar aplica măsura de izolare fiduciară de 10 zile într-un hotel Covid.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel