Norul de praf din Sahara lovește Marea Britanie: "Cerul colorat" a ajuns în Londra - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Norul de praf din Sahara lovește Marea Britanie: „Ploaia de sânge” a ajuns în Londra - FOTO
Norul de praf din Sahara lovește Marea Britanie: „Ploaia de sânge” a ajuns în Londra - FOTO

Londra a avut, ieri, o nuanță ciudată de portocaliu. Totul a fost cauzat de norul de praf din Sahara care a lovit Marea Britanie. 

Imaginile ciudate realizate în capitală arată că străzile sunt iluminate cu o strălucire ciudată de culoare sepia. Un fenomen cunoscut sub numele de „ploaia de sânge” este de așteptat să lovească Marea Britanie cu picături care lasă urme roșii pe tot ceea ce ating.

„Există un cer colorat cu adevărat oribil în vestul Londrei în această dimineață. Totul are o ușoară nuanță de verde... Deconcertant”, a scris un cetățean pe Twitter.

„A observat cineva că cerul de deasupra Londrei este de o culoare galbenă sepia ciudată?! Ce se întâmplă?”, a scris altul.

Dar nu intrați în panică, atrag atenția autoritățile întrucât vremea ciudată este cauzată de un nor de praf saharian care își face drum prin Europa. El vine după ce anumite părți din sudul Spaniei au fost deja acoperite cu un strat gros de praf. Totodată, imagini din satelit arată clar praful și deasupra Franței.

 

 

 

Meteorolog: Nu există „cantități semnificative” de praf care să afecteze calitatea aerului

 


Pe măsură ce praful roșu este transportat în aer, el se amestecă cu ploaia și are aspectul sângelui care cade din cer. Astfel, fenomenul este cunoscut sub numele de „ploaia de sânge”.

Praful din Sahara a fost ridicat de furtuna Celia în timp ce un val de aer cald s-a deplasat prin Europa, inclusiv în părți din Spania și Elveția.

„Efectul portocaliu este cauzat de împrăștierea Rayleigh (n.r. - împrăștierea elastică a luminii de către particule de dimensiuni mult mai mici decât lungimea de undă a radiației), care este același efect care vă oferă cerul albastru. Praful suplimentar va împrăștia lumina albastră și va crea mai multe efecte de lumină roșie, care conferă apusurilor culoarea lor distinctivă”, susține meteorologul de la Met Office, Richard Miles.


„Așadar, cu cât sunt mai multe straturi de praf în atmosferă, condițiile potrivite vă vor oferi pe cer nuanțe portocalii și roșii”, a adăugat Miles. El a spus că nu există „cantități semnificative” de praf care să afecteze calitatea aerului.

Potrivit meteorologului, principala diferență va fi ceea ce văd oamenii pe cer, dar a avertizat că unii oameni ar putea găsi niște reziduuri de praf rămase pe parbrizul mașinii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel