Noi proteste masive faţă de restricţii şi faţă de vaccinare, în zeci de oraşe din Germania - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Covid-19: Proteste împotriva restricțiilor pe tot globul
Covid-19: Proteste împotriva restricțiilor pe tot globul

Zeci de mii de persoane au protestat, luni seară, în numeroase oraşe din Germania, faţă de restricţiile antiepidemice şi faţă de posibila impunere a vaccinării, înregistrându-se violenţe între demonstranţi şi forţele de ordine.

Conform estimărilor, aproximativ 70.000 de persoane au participat la proteste, în zeci de oraşe din landurile Turingia, Bavaria, Mecklenburg-Pomerania, Saxonia-Anhalt, Brandenburg, Baden-Württemberg şi Renania de Nord-Westfalia, informează agenţia DPA şi publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cei mai mulţi manifestanţii nu au purtat măşti medicale şi au cerut condamnarea la închisoare a fostului cancelar Angela Merkel, a preşedintelui Frank-Walter Steinmeier, a fostului ministru al Sănătăţii Jens Spahn şi a virologului Christian Drosten. "Merkel, Spahn, Steinmeier, Drosten - la închisoare!", au scandat demonstranţii în centrul Belinului. Un alt slogan a fost "Vaccinaţi şi nevaccinaţi, împotriva obligativităţii vaccinării!".

Cel puţin 11 manifestanţi au fost reţinuţi

 

În oraşele Rostock, Grimmen şi Cottbus, au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine. Cel puţin 11 manifestanţi au fost reţinuţi, iar doi agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi, conform site-ului NDR.de.

VIDEO

Autorităţile au anunţat că 175 de persoane au fost verificate şi vor fi sancţionate pentru participare la proteste neautorizate.

În oraşul Köln, aproximativ 1.000 de persoane au participat la o contramanifestaţie, în favoarea menţinerii restricţiilor, ceea ce a generat riscuri privind confruntări cu demonstranţii antirestricţii.

Situaţia este tensionată în Germania, unde sunt zilnic proteste, iar unii activişti antirestricţii au acuzat presa că s-a conformat directivelor guvernamentale la fel ca în anul 1933, când a apărut dictatura nazistă. De altfel, protestatarii s-au oprit scurt timp, luni seară, în faţa redacţiei postului ZDF din Berlin, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cancelarul Olaf Scholz s-a aflat luni în vizită în Spania, unde a lăudat rata ridicată de vaccinare. Însă, pe fondul situaţiei tensionate din Germania, Olaf Scholz a evitat să se mai pronunţe în favoarea vaccinării obligatorii, conform site-ului Tagesschau.de, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel