Atenționare MAE: Noi condiții pentru intrarea în Elveția și Liechtenstein

Liviu Ludovic |
Data publicării:
aeroport_bucuresti
aeroport_bucuresti

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile federale elvețiene au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Confederației Elvețiene, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică și pentru intrarea pe teritoriul Principatului Liechtenstein.

Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile elvețiene, începând cu data de 22 martie 2021, ora 00:00, România va fi inclusă pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic.

Astfel, toate persoanele (cu excepția copiilor sub 12 ani) care în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Confederației Elvețiene s-au aflat, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unor state sau regiuni cu grad ridicat de risc epidemiologic, printre care și România, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elvețian.

Documentul care atestă rezultatul testării trebuie să includă următoarele informații: numele, prenumele și data nașterii persoanei testate; data și ora prelevării testului; tipul testului și rezultatul testării.

De asemenea, suplimentar măsurii prezentării unui test molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care sosesc în Confederația Elvețiană dintr-un alt stat sau regiune cu grad ridicat de risc epidemiologic, printre care și România, vor efectua o perioadă de carantină de 10 zile. Persoanele supuse măsurii de carantină obligatorie trebuie să se înregistreze la autoritățile cantonale din localitatea de destinație în termen de maximum 48 de ore de la sosire.

Carantina poate fi redusă, dacă se efectuează un test PCR

 

Măsura carantinei poate fi redusă, cu aprobarea autorităților cantonale competente, dacă persoanele supuse acestei măsuri efectuează, în cea de-a 7-a zi de carantină, un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (de tip antigen rapid sau PCR), pe cheltuială proprie, iar rezultatul acestuia este negativ.

Măsurile se aplică indiferent de mijlocul de transport folosit pentru călătoria în Confederația Elvețiană.

Sunt exceptate de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și de la efectuarea măsurii de carantină următoarele categorii: persoanele implicate în asigurarea bunei funcționări a sistemului medical și/sau de ordine și securitate publică și a sistemului administrativ federal; transportatorii internaționali de bunuri și persoane; persoanele care călătoresc în scop profesional sau medical, deplasarea fiind absolut necesară și neputând suferi amânare; persoanele care revin pe teritoriul Confederației Elvețiene după ce au călătorit într-un stat/regiune cu risc epidemiologic ridicat din motive profesionale sau medicale absolut necesare și care nu puteau fi amânate; persoanele care s-au aflat în tranzit direct (pentru mai puțin de 24 de ore) pe teritoriul unui stat/unei regiuni cu grad ridicat de risc epidemiologic; persoanele care tranzitează direct teritoriul Confederației Elvețiene spre alte destinații.

În acest caz, autoritățile locale pot solicita prezentarea unor documente justificative, care să dovedească necesitatea tranzitării teritoriului național (ex.: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, precum adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.); persoanele care revin pe teritoriul Confederației Elvețiene după participarea la un eveniment care a avut loc într-un stat/regiune cu risc epidemiologic ridicat, cu condiția să prezinte dovezi că participarea și șederea au avut loc în conformitate cu un plan de protecție specific.

Excepția se referă, în special, la participarea în scop profesional la o competiție sportivă, la un eveniment cultural sau la un congres; persoanele care pot atesta faptul că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele trei luni anterior intrării în Confederația Elvețiană și s-au vindecat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel