Prezența sa la secția de votare din Făgăraș a fost întâmpinată cu interes din partea alegătorilor locali, dar și cu o doză de surpriză.
Prin mesajul transmis, edilul Capitalei a făcut apel la unitate, la rațiune și la valorile democratice ale României, într-un moment politic cu multiple tensiuni și mize uriașe.
„Am votat cu gândul la mulți oameni care nu s-au simțit mult timp reprezentați. Acum 2 săptămâni, românii au votat schimbare. Întrebarea este care schimbare? Am votat pentru o schimbare care să aducă prosperitate, nu descurajarea investițiilor în România. Am votat pentru o colaborare cu UE, nu pentru o izolare. Am votat pentru o societate în care să avem dialog, nu una în care să fim dezbinați. Am ales să votez aici la Făgăraș, ca să transmitem oamenilor că e important să știm de unde am plecat și pentru că nu trebuie să existe două Românii, una a marilor orașe și alta rural,” a spus Nicușor Dan.
Nicușor Dan și-a exprimat viziunea pentru o Românie coezivă, în care modernizarea nu trebuie să excludă valorile tradiționale, iar dezvoltarea marilor centre urbane nu trebuie să lase în urmă comunitățile mici sau cele rurale. Făgărașul, locul în care a crescut, devine astfel un simbol al României profunde, cea care încă mai are nevoie de reprezentare, de investiții și de încredere din partea autorităților centrale.
Nicușor Dan: "Ei doar asta fac"
Întrebat despre tensiunile recente legate de organizarea votului în Diaspora - acolo unde au apărut mai multe sesizări și acuzații privind presupuse tentative de fraudă -, Nicușor Dan a evitat să alimenteze polemicile și a ales o poziție rezervată, dar fermă în raport cu stilul abordat de adversarii săi politici:
„Nu aș vrea să insist, nu vreau să fac campanie electorală în ziua votului. De la început, la ei nu am văzut decât scandal,” a mai spus Nicușor Dan.
Afirmația vine în contextul în care, în ultimele zile, au fost formulate mai multe acuzații privind presupuse nereguli la secțiile de votare din străinătate, inclusiv plângeri legate de fraudarea votului în Republica Moldova.
Chiar dacă a fost rezervat în declarații, gestul de a vota în afara Bucureștiului și mesajul transmis indirect comunității din Diaspora - aceea care a simțit deseori o ruptură între ceea ce se întâmplă acasă și ce se trăiește departe - poate fi interpretat ca o întindere simbolică a unei punți de solidaritate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News