Nicolae Bănicioiu, la Parchetul General în dosarul Colectiv

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Nicolae Bănicioiu, citat la Parchetul General în dosarul Colectiv în calitate de ministru al Sănătății în momentul tragediei.

Nicolae Bănicoiu, fostul ministru al Sănătății, a ajuns astăzi la Parchetul General. Este pentru a doua oară când este citat în dosarul Colectiv pentru a da declarații în calitate de ministru al Sănătății în momentul tragediei.

La intrare el a precizat că este martor în această anchetă.

Nicolae Băncioiu a mai fost citat în dosarul Colectiv în luna octombrie, însă a refuzat să se prezinte la Parchetul General, iar rudele supraviețuitorilor au cerut ca acesta să fie adu cu mandat. El fusese chemat după ce cu o zi înainte a fost audiat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență..

La dosarul de la Parchetul General au fost 8 inculpaţi: cei trei patroni ai Clubului Colectiv, trei artificieri şi două societăţi comerciale (Colectiv Club SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL). Acuzaţiile puse în sarcina lor sunt grave: ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare vătămarea mai multor persoane şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

Totodată, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost trimis în judecată în mai 2016 pentru două infracţiuni de abuz în serviciu cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4, alături de Aurelia Ioficiu, şef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4 Bucureşti la data faptelor, acuzată de complicitate la abuz în serviciu, Luminiţa Ganea, consilier în cadrul aceleaşi structuri şi de Sandra Moţoc, referent superior în cadrul serviciului, asupra căreia planează suspiciuni de complicitate la abuz în serviciu.

Au mai fost trimişi în judecată şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că ştiau că acel club funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendii şi au ignorat acest lucru. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel