Nava de salvare a artistului Banksy, blocată cu peste 200 de imigranţi la bord: „Sunt supravieţuitori şi voi le întoarceţi spatele, UE” (VIDEO)

Nava pe care artistul stradal Banksy a finanţat-o pentru salvarea imigranţilor din Mediterană este aproape de a declara stare de urgenţă. După nenumărate semnale de alarmă, autorităţile europene refuză să le ofere ajutor refugiaţilor de la bordul navei.

Autorităţile europene refuză să ofere ajutor, în timp ce la bordul navei se află 89 de refugiaţi, iar vasul tractează şi o barcă de cauciuc, în care se află alţi 130 de refugiaţi, mulţi dintre ei obosiţi şi răniţi.

Din cauza punţii supraaglomerate, barca nu se mai poate mişca în aceiaşi parametri. Până acum, la apelul vasului de salvare Louise Michel a răspuns o navă italiană, Mare Jonie.

„Ajutorul pe care îl putem oferi acestor oameni face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a spus conducătorul navei Mare Jonie, condamnând ignoranţa gardienilor de coastă italieni şi maltezi.

„Aceşti oameni sunt supravieţuitori şi voi le întoarceţi spatele, UE. După ce au scăpat de orori şi acte de cruzime, au nevoie de siguranţă. Trebuie să luaţi atitudine acum!”, au transmis cei de pe Louise Michel pe contul lor de Twitter.

Până acum, au fost descoperiţi peste 500 de refugiaţi morţi în Marea Mediterană.

Vasul Louise Michel a fost numit după o feministă de origine franceză şi este vopsit în culorile roz şi alb, iar pe partea laterală a cabinei este pictată una dintre lucrările emblematice ale lui Banksy. Pe pagina de Twitter a vasului, oamenii pot urmări în timp real misiunea de salvare, informează Mediafax.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy