NATO anunţă că vrea menţinerea capabilităţilor defensive, inclusiv în estul Europei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
NATO transmite condoleanţe României
NATO transmite condoleanţe României

Alianţa Nord-Atlantică nu va renunţa la capabilităţile militare din statele membre situate în estul Europei, anunţă organizaţia, în contextul negocierilor dintre SUA şi Rusia pe tema garanţiilor de securitate.

"NATO nu va renunţa la abilitatea de a ne proteja şi a ne apăra unii pe alţii, inclusiv prin prezenţa trupelor în partea de est a Alianţei", a declarat vineri seară Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, conform Reuters.

"Respingem orice idee privind sfere de influenţă în Europa. Vom răspunde de fiecare dată la orice deteriorare a mediului de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării colective. Alianţa Nord-Atlantică este vigilentă şi continuă să evalueze necesitatea consolidării capabilităţilor în partea de est a Alianţei", a precizat Oana Lungescu.

Oficialul NATO a făcut declaraţiile în contextul negocierilor dintre SUA şi Rusia privind securitatea în Europa. Administraţia Vladimir Putin argumentează, în solicitările privind garanţiile de securitate, că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

(sursa: Mediafax)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel