Natalia Intotero, întâlnire cu românul care a câştigat alegerile locale din Gorlitz: "O societate primitoare cu imigranții este o societate care poate crește"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Românul care i-a convins pe germani să-l aleagă primar a povestit despre reușita sa ca român de pretutindeni cu ministrul Natalia-Elena Intotero

Octavian Ursu a deschis ușile administrației publice din Gorlitz, devenind, în luna iunie, primul primar român al orașului și primul român care ocupă o asemenea funcție în Germania.

Susține că în cazul lui nu există un secret al succesului. Există doar dorința de a-i convinge pe oameni că o societate primitoare cu imigranții este o societate care poate crește și se poate reinventa.

Ministrul Natalia-Elena Intotero a dorit să îl cunoască pe primarul român din Gorlitz și, împreună cu E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Republica Federală Germania, i-a făcut astăzi o vizită la sediul Municipalității. Natalia-Elena Intotero l-a felicitat pentru proiectele și ideile prin care a reușit să îi convingă pe germani. Ministrul i-a spus că reușita sa impresionează mai ales pentru că este reușita unui imigrant român harnic, modest și implicat care și-a croit o poveste de succes în țara de adopție. Mesajul Nataliei-Elena Intotero este că românii de pretutindeni trebuie să participe activ în viața societății în care s-au stabilit și, acolo unde este posibil, să facă parte din administrația locală, pentru că în acest fel vocea lor va fi mai puternică.

Citeşte şi: INTERVIU cu Octavian Ursu, românul care a câştigat alegerile din Görlitz: "Ca străin trebuie să îţi dai silinţa în mod deosebit"

Ministrul a apreciat faptul că primarul Octavian Ursu și-a păstrat identitatea românească și se mândrește cu limba, cultura și religia țării unde s-a născut și unde are în continuare numeroase rude. În aceeași notă, i-a vorbit despre proiectele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni care urmăresc tocmai păstrarea identității naționale în rândul românilor din diaspora și din comunitățile istorice.

Natalia-Elena Intotero și primarul orașului Gorlitz au discutat și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte pe viitor, precum și despre comunitatea românească din Germania. Ministrul i-a mulțumit pentru tot ceea ce face pentru a le asigura imigranților, inclusiv celor români, o cât mai bună integrare.

A fost o discuție care a adus în prim-plan căldura și emoția tipic românești, iar primarul s-a bucurat că oaspeții săi i-au adus aproape o parte de Românie.

(w460)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel