Muncitori români în Italia, batjocoriți de patroni: Au venit la cules de pepeni, dar nu aveau contracte și erau plătiți infim

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Corriere della Sera
Sursa foto: Facebook @Corriere della Sera

În urma unui control la o fermă din Vittoria, regiunea italiană Sicilia, au fost descoperite mai multe încălcări privind angajarea de lucrători. Muncitorii, care culegeau pepeni, nu aveau forme legale de muncă, iar cei care aveau, era plătiți infim.

În ultimele zile, personalul din cadrul brigăzii mobile și al postului de poliție din Vittoria, cu colaborarea personalului de la ASP Ragusa și SPRESAL, a efectuat controale la o fermă situată în comuna Vittoria, care opera în domeniul cultivării în seră a legumelor și pepenilor.

Controlul precis efectuat de către oamenii de la Brigada mobilă și de toți ceilalți actori care, din diferite motive, au inspectat întreprinderea, a permis constatarea mai multor încălcări privind angajarea lucrătorilor. Cu ocazia controlului în interiorul societății, polițiștii au constatat prezența mai multor muncitori de naționalitate română care intenționau să cultive serele.

S-a constatat că unii dintre lucrători nu aveau un contract de muncă regulat, în timp ce alții, deși angajați formal, primeau un salariu zilnic cu mult sub cel prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă Național și Regional.

Muncitori români în Italia, puși să lucreze nelegal, pe o brumă de bani

 

Personalul ASP a putut constata că niciunul dintre lucrători nu purta echipament de protecție, că lucrătorii nu participaseră niciodată la cursuri de formare profesională și că nu fuseseră niciodată supuși unor controale medicale. În plus, unii dintre lucrători ocupau locuințe care nu erau adecvate pentru a fi folosite ca spații de locuit din cauza unor deficiențe sanitare grave.

Ca urmare a constatărilor controlului de poliție, proprietarul societății a fost reclamat la Autoritatea Judiciară pentru încălcări ale normelor de exploatare a forței de muncă și, de asemenea, pentru că a angajat un cetățean străin care nu respecta normele de ședere pe teritoriul național.

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel