Italia. Muncitor român, mort pe șantier. Protest împotriva condițiilor nesigure de muncă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Muncitor român, mort pe șantier. Protest împotriva condițiilor nesigure de muncă
Muncitor român, mort pe șantier. Protest împotriva condițiilor nesigure de muncă

Mai mulți sindicaliști italieni l-au comemorat astăzi, 12 februarie pe unul dintre muncitorii români a cărui sfârșit se datorează nesiguranței de la locul de muncă. Aceștia au protestat chiar în fața șantierului în care a avut loc tragedia, fiind împotriva indiferenței patronilor când vine vorba de siguranța din domeniul muncii.

Vasile Burcuț a murit în urmă cu cateva zile în via Carso, într-un accident de muncă, în timp ce lucra. Bărbatul în vârstă de 52 de ani a căzut de pe o schelă dintr-un șantier de construcții. Decesul a avut loc în timpul programului de muncă și a fost ținut sub tăcere timp de 48 de ore, conform corriereromagna.it.

Bărbatul s-a stins din viață acum 8 zile, însă a avut un impact mare asupra mai multor sindicaliști din Italia. Lumea s-a strâns pe șantierul din Ravenna (Emilia-Romagna), unde a avut loc tragedia, atrăgând atenția asupra nedreptății care s-a făcut acestui om.

 

2. Muncitor r... (ervrevr.png)

 

Decesul românului,  un semnal de alarmă asupra indiferenței patronilor față de siguranța muncitorilor

 

„Gata cu morțile la locul de muncă, patroni asasini”, au scris sindicaliștii cu roșu pe o pânză albă. Aceasta a fost strategic așezată la vedere pentru a fi văzută de toți cei care trec pe via Carso, Ravenna.

Cu siguranță, moartea românului nu a trecut neobservată. Atât apropiații, cât și alte persoane care susțin cazul lui Vasile Burcuț a venit pentru a protesta împotriva indiferenței patronilor când vine vorba de siguranță în domeniul muncii. Soția bărbatului i-a lăsat un buchet de flori, chiar la gardul șantierului.

 

3. Muncitor r... (revever.png)

 

„Acum ne adunăm în jurul familiei sale îndurerate. Dar este nevoie de o mobilizare permanentă și incisivă pentru a combate masacrul infinit de la locurile de muncă”, au mai adăugat sindicaliștii italieni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel