Mugur Isărescu spune cât ne costă să aducem aurul acasă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că Banca Naţională va aduce aurul acasă, dacă preşedintele Iohannis  va promulga legea de repatriere.

„Dacă o promulgă domnul preşedinte ne costă vreo 15 - 20 milioane. Îl aducem aici să îl atingeţi şi dumneavoastră, să se lămurească lumea că există, să se liniştească opinia publică”, a declarat Mugur Isărescu.

„Cei din Bundesbank, ditamai, sunt nemţi, dar au şi ei Şerbanii lor. Şi bietul  Weidmann, cât e el de preşedinte al Bundesbank-ului, a ieşit şi a arătat cum e cu aurul, a adus şi el o parte din aur, nu pe tot, a dus o parte din aur acasă, l-a trecut prin faţa Bundesbank-ului. Probabil vom face şi noi aşa, ca să vă liniştim, o fi făcut aşa un fel de casetă măricică foarte bine securizată cu un lingou de aur şi cu vizitare inclusiv cu mâna. Şi se ia lingoul, îl atinge fiecare, pentru că este un metal care creează mit, mistică, fantezie”, a mai declarat Mugur Isărescu.

 Deutsche Bundesbank a repatriat o parte din aurul ţinut la Londra  iar câteva lingouri au fost expuse public. 

 România are rezerve de aur de aproape 103,7 tone, respectiv 103,697 de kilograme şi 790 grame de aur fin, reprezentând 9-10% din rezervele internaţionale ale ţării.

 Circa 60%, peste 61,2 tone, este depozitat la Banca Angliei, dar se află în custodia BNR, astfel că Banca Angliei nu poate efectua niciun fel de operaţiuni care vizează aurul României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel