Mugur Isărescu arată spre guvernele PSD pentru creșterea prețurilor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR,  a fost chemat la comisia economică a Senatului pentru a da explicații  despre creșterea  prețurilor și evoluţia inflaţiei din ultimele luni.

Senatorii PSD din Comisia Economică au boicotat această audiere și nu s-au prezentat la ședință.

Guvernatorul BNR solicitat să dea explicații inclusiv de Liviu Dragnea a arătat că factorii care au dus la creșterea  inflației sunt imputabili guvernelor PSD-ALDE, care au condus politica economică în ultimul an. 

"Creșterile de prețuri, concretizate în evoluția indicelui de inflație reflectă acțiunea unor factori fundamentali. În primul rând: presiunile puternic inflaționiste pe partea cererii. În al doilea rând, majorările de costuri salariale", a explicat Isărescu

Stimularea cererii a fost rezultatul unei creșteri economice bazate pe consum, iar majorările de costuri salariale țin, de asemenea, de politica macroeconomică a Executivului, a mai spus guvernatorul BNR

Rata anuală a inflaţiei a fost în ianuarie de 4,3%, după ce în decembrie fusese de 3,3%, arată datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Rate anuale de inflaţie mai mari de 4% nu au mai fost consemnate din 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel