Mousse de portocale. O rețetă simpla cu un minim de ingrediente pentru un desert de neuitat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mousse de portocale. O rețetă simpla pentru un desert de neuitat
Mousse de portocale. O rețetă simpla pentru un desert de neuitat

Proaspăt, delicios și ușor, mousse-ul de portocale va deveni desertul tău preferat. Foarte ușor de făcut, bazat pe ingrediente sănătoase și autentice, toate disponibile în magazine, acest mousse este perfect pentru a încheia o cină cu vechii prieteni,  pe care îi vei încânta cu abilitățile tale culinare.

Pentru un mousse de portocale perfect, alege fructele cu grijă. Întotdeauna alege fructele netratate și organice pentru acest desert cu o consistență moale și rafinată. O experiență culinară unică le va trece prin mintea oaspeții tăi la prima degustare. Și de acolo, un crescendo de vibrații le va învălui papilele gustative.

Mousse de portocale: ingrediente și preparare

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

20 grame de amidon de porumb,

2 foi de gelatină,

120 grame de zahăr,

50 ml de apă, 

3 ouă,

3 portocale organice,

100 ml suc de portocală.

Mousse de portocale. O rețetă simpla pentru un desert de neuitat. Rețeta pas cu pas

 

Înmuiați foile de gelatină în apă foarte rece, cel puțin zece minute. Spălați portocalele și radeți coaja uneia dintre ele. Împărțiți-le în jumătate și stoarceți-le, apoi strecurați sucul.

Încercați să preparați și: Desert dietetic cu mere. Are doar 50 de calorii și poate fi consumat în fiecare zi

Într-un castron, amestecați gălbenușurile cu zahărul, folosind mixerul electric pentru a obține rapid un amestec gros și pufos.

Se adaugă amidonul de porumb fără a opri mixarea. Se lasă să se absoarbă amidonul, iar la final se mai adaugă apa, sucul și coaja de portocală.

Vă sugerăm și: Prăjitura cu cremă de portocale. Se face super rapid, iar rezultatul e garantat

Transferați amestecul într-o cratiță, porniți gazul la foc mediu. Aduceți amestecu la fiert, amestecând mereu cu o lingură de lemn. Când crema începe să se îngroașe, se ia de pe foc. Gelatina se adaugă și ea în crema. Se amestecă bine și se lasă să se răcească.

Vedeți și. Biscuiți cu portocale. Rețeta italiană rapidă și extrem de delicioasă

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Apoi se pune o lingură de zahăr. Ulterior, amestecul de albușuri se va încorpora ușor, cu o spatulă, în cremă, având grija să nu distrugeți spuma. Turnați totul în boluri și puneți-le  la frigider, pentru cel puțin 2 ore, ca să se întărească. 

Vă recomandăm și: Prăjitură cu suc de portocale. Un desert super cremos din 3 ingrediente, gata în 5 minute

Înainte de a servi Mousse-ul de portocale, puteți orna suprafața desertului cu coajă rasă de portocală sau ce felii de portocală.  Acum poți gusta și vei descoperi o minune! Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel