Biscuiți cu portocale. Rețeta italiană rapidă și extrem de delicioasă

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Biscuiți cu portocale. O rețetă italiană rapidă și extrem de delicioasă
Biscuiți cu portocale. O rețetă italiană rapidă și extrem de delicioasă

Dacă sunteți în căutarea unui desert rapid și ușor de făcut, biscuiții cu portocale sunt exact ce trebuie.

Biscuiți cu portocale sunt un preparat perfectă pentru a fi servită la ceaiul de după-amiază cu prietenii sau ca un mic desert pentru o seară cu prietenii. Cu o consistență moale și parfumată, acești biscuiți, aromați cu suc și coajă de portocale, sunt ușori și gustoși. 

Ca aproape orice rețetă din Italia, sunt și foarte simplu de făcut.

Ingrediente

 

Cu ajutorul cantităților indicate se pot obține aproximativ 30 de biscuiți.

- 280 g făină 00

- 100 g unt

- 100 g zahăr granulat + după gust

- 1 ou

- 8 g praf de copt

- coaja rasă de 1/2 portocală

- 80 g suc de portocale

- Zahăr pudră după gust

Biscuiți cu portocale. Rețeta italiană rapidă

 

Pentru a pregăti biscuiți cu portocale, mai întâi se amestecă untul înmuiat și zahărul pudră cu un mixer electric, apoi se adaugă un ou.

Aromatizați amestecul cu coaja rasă de la o jumătate de portocală din care puteți obține și sucul pe care să-l turnați imediat după aceea.

Se amestecă, apoi se adaugă, puțin câte puțin, făina cernută și praful de copt.

Când toate ingredientele sunt bine amestecate, se acoperă castronul cu folie alimentară și se pune amestecul la frigider pentru a se odihni timp de aproximativ o oră.

Vezi și: Tort italian de mere. O interpretare fantastică a celebrului desert

După ce a trecut acest timp, putem, în sfârșit, să facem biscuiții noștri cu portocale. Cum se procedează: se iau câte 20 g de aluat și, lucrându-l cu mâinile, se creează biluțe de mărimea unei nuci.

Se dau biscuiții mai întâi prin zahărul granulat, apoi prin zahăr pudră și la final se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aceștia trebuie așezați puțin depărtați unul de altul, deoarece vor crește și se vor mări în timpul coacerii.

Acești biscuiți cu portocale se lasă în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de aproximativ 8-10 minute.

După ce sunt gata, se lasă să se răcească și se pot servi.

Acești biscuiți delicioși și parfumați cu aromă de portocale se pot servi alături de o cafea sau de un ceai cald. 

Sfaturi

Dacă aluatul pare prea moale sau lipicios atunci când se modelează biscuiții, se mai poate adăuga un praf de făină.

Dacă ți-a plăcut acestă rețetă de biscuiți cu portocale, cu siguranță îți va plăcea și cea de Tort de ciocolată fără făină, un desert perfect pentru amatorii de ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel