Moise Guran: Ăsta e CAZ PENAL. Am sesizat PARCHETUL

Narcis Popa |
Data publicării:

Moise Guran spune că PSD răspândește în spațiul public o minciună, aceea conform căreia bugetul la fondul de pensii este pe excedent, adică nu s-au cheltuit toți banii alocați. Guran spune că acesta este un caz penal pentru care el a sesizat Parchetul în luna februarie. 

"Păi da. Sigur că e caz penal. Și încă ceva...
Parchetul nu poate spune că nu știa, deoarece l-am sesizat eu în februarie. :) Acum, desigur, trebuie și justiția să mai arate pentru ce am tot ieșit doi ani în stradă.

Ministrul de Finanțe răspândește în spațiul public o minciună care, dincolo de scopul electoralist evident, pune în pericol interesele statului român, periclitând (din nou) capacitatea acestuia de a plăti pensiile din Pilonul I. Datele din acest articol se bazează pe surse deschise (menționate cu link) și pot fi probate imediat de orice autoritate a statului român, inclusiv de autoritățile din Justiție.

(...)

Oricine știe să citească execuția bugetului general consolidat poate vedea dintr-o ochire că mai toți banii împrumutați într-un an de statul român se duc în acoperirea găurilor de la asistență socială în sens larg, incluzând aici incapacitatea noastră de a plăti din contribuții pensiile părinților, incapacitatea de a asigura din contribuții nevoile sistemului sanitar, incapacitatea administrațiilor centrale/locale de a gestiona orfelinate, persoane cu handicap și persoane asistate. Nu mă întrebați pe mine de ce sunt pensiile contributive la un loc cu toate astea, că nu le-am pus eu. Cert este că transferul din bugetul de stat pentru asistență socială a fost în 2018 am cât întregul deficit al bugetului de stat," este mesajul lui Moise Guran pe Moise.ro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel