Modificări în orarul de zbor de la Aeroportul Iași în 2022 și curse noi spre mai multe destinații din Europa! Lista completă a zborurilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Schimbări în orarul de zbor de la Aeroportul Iași în perioada următoare. Compania Wizz Air va scoate mai multe curse externe. Totuși, de anul viitor vor apărea și alte curse externe spre destinații din Europa. 

Schimbări majore în orarul de la Aeroportul Internațional Iași. În prima parte a anului 2022 vor dispărea mai multe curse externe, toate operate de compania Wizz Air. Conform conducerii Aeroportului ieșean, cursele vizate sunt cele către Catania, Bari (ambele Italia), Larnaca (Cipru), Liverpool, Birmingham (Marea Britanie) și Tel Aviv (Israel). Șefii aerogării au precizat că toate aceste rute vor fi scoase din orar până în martie 2022, decizia fiind legată de motive comerciale.

„Au fost suspendate câteva curse, dar e o chestiune temporară. Cursele vor fi reluate din martie, ele fiind suspendante din motive comerciale. Mă refer la Catania, Bari, Larnaca, Liverpool, Birmingham și Tel Aviv. Sunt curse care nu vor mai fi disponibile până la finalul iernii”, a spus Romeo Vatră, directorul de la Aeroportul Iași, pentru BZI.ro.

Noi curse spre Spania, Anglia, Italia

 

Chiar dacă Wizz Air va suspenda mai multe rute externe, cei de la Aeroportul Iași au arătat că din 2022 vor fi deschise rute noi către alte destinații din Europa. În calcul intră curse spre Spania, Belgia, Franța, Germania, Italia și Marea Britanie.

„Anul viitor vom avea alte 6 curse noi operate de către compania Blue Air, curse către Barcelona, Bruxelles, Paris, Koln, Roma, Londra. Există premisa ca anul viitor să oferim mai multe destinații ieșenilor, inclusiv cele de vacanțe, cele sezoniere, către Mykonos și Zakintos”, a mai spus Romeo Vatră, directorul de la Aeroportul Iași.

La începutul acestei luni, conducerea Aeroportului Iași a stabilit orarul zborurilor pentru sărbătorile de iarnă 2021-2022.

În plus, în ultima perioadă au apărut informații legate de suspendarea cursei Iași – Frankfurt (Germania), operată de Lufthansa și care a fost deschisă în vara acestui an.

„Nu avem în momentul de față nicio înștiințare oficială legată de această cursă. Înțelegem că nu se mai pot opera rezervări după data de 10 ianuarie 2022. Suntem într-un dialog continuu cu cei de la Lufthansa. Când vom avea o situație clară, vom reveni cu răspunsuri și clarificări”, a mai spus Romeo Vatră.

Totuși, pe site-ul companiei se mai pot face rezervări și din luna ianuarie 2022.

Cursă nouă pe ruta Madrid-Iași

 

Ieri, 16 decembrie 2021, a fost inaugurată oficial și cursa aeriană pe ruta Madrid (Spania) – Iași, cursă operată de Wizz Air. Cursa de Madrid este operată de compania Wizz Air, are două frecvențe pe săptămână, joi și duminică. Joi va pleca la ora 6:45 și sosirea este programată la ora 15:34, iar duminică, cursa va pleca de la ora 18:15 și va sosi la ora 16:40. Din 19 decembrie 2021 va fi inaugurată și cursa Dublin – Iași, zbor operat de Blue Air.

„De pe 16 decembrie avem o destinație nouă de la Aeroportul Iași către Madrid, operată de Wizz Air, iar din 19 decembrie, vom avea o cursă către Dublin, operată de Blue Air. Noi avem prin compania Hisky cursă către Dublin, pe această relație”, a mai precizat Romeo Vatră, directorul de la Aeroportul Iași.

În cursul săptămânii viitoare, Aeroportul Iași va finaliza și licitația pentru proiectarea și execuția noului terminal T4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel