Modificare Cod Penal. Procurorul general al SUA, mesaj pentru România

Narcis Popa |
Data publicării:

 Procurorul general al SUA, William Barr, a precizat că speră ca România să întoarcă recentele amendamente care amenință capacitatea de combatere a corupției. Barr a mai precizat că vizita i-a oferit ocazia să reafirme că instituțiile trebuie guvernate după legi promulgate în mod public.

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri pe care îi avem în lupta împotriva infracțiunillor transnaționale. Cu asistența României, am reușit să investigăm și să extrădăm membrii ai grupărilor de crimă organizată implicați în operațiuni de fraudă cibernetică. De asemenea, România oferă susținere importantă Administrației pentru Controlul Drogurilor (DEA) în cadrul operațiunilor de combatere a narcoticelor. Parteneriatul nostru istoric își are rădăcinile în angajamentul pentru valori democratice, stat de drept, o guvernare bună și înțelegerea mutuală că aceste lucruri formează fundația pentru îmbunătățirea securității și prosperității”, a precizat William Barr, într-o declarație publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

Potrivit procurorului general al SUA, vizita la București pentru reuniunea Ministerială UE-SUA în domeniul Justiției și Afacerilor Interne i-a oferit oportunitatea să reafirme că statul de drept este „un principiu rezistent și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebui guvernate de legi care sunt corecte, promulgate în mod public și impuse egal și imparțial”.

„Apreciez în special oportunitatea de a mă întâlni cu liderii români, inclusiv omologul meu, Ana Birchall, pentru a discuta importanța protejării statului de drept și restaurarea eforturilor anticorupție. (...) Sperăm că, sub conducerea sa (a Anei Birchall, n.red.) și a altor oficiali români, România va întoarce amendamentele recente care amenință capacitatea de combatere a corupției și suntem încrezători că România va lua măsuri pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial. Aștept cu nerăbdare aprofundarea parteneriatului și continuarea colaborării în domeniul aplicării legii cu acest aliat important”, a mai precizat Barr.

William Barr, procurorul general al Statelor Unite, a avut întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Justiției, Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel