EXCLUSIV  Mobilizare în Belgia pentru un tânăr român, rămas pe străzi de sărbători: Doarme pe bancă și se încălzește la lumânare

Mobilizare exemplară în Bruxelles, Belgia, pentru un tânăr român care, de câteva săptămâni, este văzut dormind pe stradă, pe o bancă dintr-o stație de autobuz. Oamenii care s-au interesat de soarta lui, spun că tânărul este absolvent de Master, dar din cauza coronacrizei a rămas fără un loc de muncă și un adăpost.

Oamenii care l-au văzut zilnic pe românul zgribulit pe o bancă și încălzindu-se la lumânare au intrat în vorbă cu el. Așa au aflat că bărbatul, care susține că este absolvent de Master, a venit din România în căutarea unei vieți mai bune, dar din cauza situației actuale determinate de pandemia de coronavirus, lucrurile nu au mers așa cum a sperat.

Rămas fără bani și fără o locuință, doarme pe stradă, în apropiere de stația Jourdan din Bruxelles. Spune că la un adăpost îi este teamă să meargă și preferă să stea acolo pentru că oamenii din cartier știu unde să-l găsească pentru a-i aduce câteva lucruri mărunte de care are nevoie.

„Din ceea ce mi-a spus, este un tânăr absolvent de Master“„În fiecare dimineață, în drum spre serviciu, văd această persoană în același loc când trec, de obicei pe la 6:50 a.m. Am contactat serviciile  sociale, Samu, pentru a-i avertiza, în caz că ar putea avea grijă de el, mai ales în perioada rece. El doarme, învelit cu mai multe pături, astăzi avea chiar și o mică lumânare la picioare. Îmi frânge inima

Samu l-a găsit această dimineață în același loc. Poate că are propriile motive pentru care nu vrea să meargă, dar dacă cineva trăiește de partea aceea a orașului (sau nu), poate l-ar putea întreba personal dacă are nevoie de ajutor, vă rog? Nu sunt din Bruxelles și, prin urmare, este imposibil să vă dau adresa exactă a locului unde se află, dar am putut fotografia stația de autobuz din apropiere“, a scris Atta pe un site de socializare.

„Într-adevăr, el nu vrea să meargă la un centru pentru că nu se simte în siguranță. Din ceea ce mi-a spus, este un tânăr absolvent de Master, rămâne în același loc pentru că oamenii din cartier știu unde să-l găsească pentru el aduce câteva lucruri mărunte. El a cerut ajutor mai multor organizații, dar fără rezultat. A venit din România în speranța de a avea o viață mai bună, dar COVID și- stricat planurile, nu vorbește franceza. Este într-adevăr foarte trist să se regăsească pe stradă atât de tânăr“, i-a răspuns Salika.


[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy