Moartea Manuelei lasă durere în România şi în Italia, unde lucra ca badantă: "Era veselă, frumoasă. Cât de mult îi mulţumesc"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

În Italia ca mulți alții, între sacrificiul de a părăsi țara, de a fi departe de cei dragi și nevoia economică care duce la această grea alegere, scrie targatocn.it despre Manuela Hrincu, o româncă în vârstă de 48 de ani, venită în Italia să lucreze ca îngrijitoare. Decesul său a lăsat durere în România şi în Italia deopotrivă.

Timp de mai bine de 3 ani, Manuela a asistat o doamnă de 83 de ani care locuia în Ricogno, un cătun din Dronero. Locuia în casa bătrânei, cu care reușise să stabilească o relație de încredere și afecțiune.       

Luni, 28 septembrie, în jurul orei 23:00, românca a suferit un infarct. Încercările repetate de resuscitare din partea echipei 118, care au ajuns imediat la fața locului, nu au fost de nici un folos.

Simona își amintește de ea, fiica femeii pe care Manuela o îngrijea: 

„Manuela era veselă, o persoană frumoasă. Nu este ușor când mama ta nu se mai poate îngriji singură, dar nici nu este ușor să te bazezi pe cineva. Am avut mare noroc cu ea, chiar aș vrea să știe cât de mult îi mulțumesc ”.

Cadavrul Manuelei Hrincu se află acum în mortuarul cimitirului din Dronero. Pe coroana de flori a familiei Minardi-Donadio stă scrisă toată recunoștința lor. Pe de altă parte, un gând delicat vine de la prieteni și colegi îngrijitori.

Procedurile sunt în curs de desfășurare, ținând cont și de măsurile anti - Covid 19, pentru implementarea repatrierii în România. În urma româncei a rămas în Bacău un fiu adolescent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel