Moțiune de cenzură. Ludovic Orban: Avem șapte voturi peste cele NECESARE

Narcis Popa |
Data publicării:

Ludovic Orban a afirmat, vineri, că pe lângă cele 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură, vor exista și cel puțin șapte voturi în plus de la parlamentari cu care în prezent partidul negociază. Liderul PNL susține că PSD numără voturile la moțiune precum calculele făcute la bugetul pe 2019.

„Moțiunea de cenzură are 237 de semnatari, iar pe lângă cei 237 de semnatari vor fi cel puțin 7 voturi în plus de la parlamentari care nu au semnat moțiunea de cenzură.”, a declarat Ludovic Orban, la Sibiu.

Despre social-democrați, liderul PNL susține că „dacă socotesc așa cum au socotit veniturile la bugetul statului pe anul 2019 vă dați seama câtă dreptate au”.

Totodată, Ludovic Orban a afirmat că votul la moțiune se va realiza cu siguranță la vedere, singurul partid care nu a decis încă asupra acestui aspect fiind UDMR.

„Singura formațiune politică ce nu a luat o decizie în acest sens, iar ei cutumiar nu au încălcat secretul votului pentru parlamentari sunt cei de la UDMR. Dar UDMR atunci când iau o decizie privitoare la o poziționare politică, parlamentarii o respectă.Ca atare, nu avem emoții, iar din punctul meu de vedere o semnătură are valoarea unui contract și a obrazului pus pentru o acțiune cum este moțiunea de cenzură, ca atare mă aștept ca toți cei care au semnat moțiunea de cenzură să fie prezenți și să voteze moțiunea de cenzură la vedere, evident”, a subliniat Orban.

Moțiune de cenzură. PSD-iștii siguri că Guvernul va rezista

 

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că Opoziţia nu va avea peste 220 de voturi la moţiunea de cenzură, precizând că este fals că PSD ar fi pierdut majoritatea, cum a spus Marcel Ciolacu.

„Majoritatea se vede la vot. Eu vreau să văd dacă cei din Opoziţie şi repet, din punctul meu de vedere, la moţiune nu vor avea mai mult de 220 de voturi. Întrebaţi-l pe domnul Ciolacu ce a vrut să vă spună dumneavoastră. Eu declar ce vă spun eu. PSD are în continuare majoritate. Nu mă puneţi pe mine să interpretez declaraţiile nu ştiu cui. Fals”, a declarat Florin Iordache, joi seara la Digi 24, întrebat dacă este adevărat că PSD a pierdut majoritatea în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel