Mitropolitul Moldovei, citate din Donald Trump la slujba închinată Sfintei Cuvioase Parascheva

Andreea Cosma / 14 oct 2020, 12:37 Salveaza PDF Comentarii
captura video
captura video

Mitropolitul Moldovei Teofan l-a citat pe președintele Americii, Donald Trump vorbind despre locurile de închinare care asigură servicii esenţiale. Citatul a fost folosit în contextul epidemiei de Covid 19, în discursul ținut de Teofan la ceremoniile de la Iași dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei Teofan a folosit o declarație a președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, despre „locurile de închinare” care asigură „servicii esenţiale”. Citatul a fost folosit când Teofan a vorbit despre epidemia de Covid 19 în timpul ceremoniiilor de la Iași dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva.

„În faţa epidemiei care ne atinge, medicamentele, spitalizarea, protecţia în diferitele ei forme sunt esenţiale. Ele fac parte din componenţa materială a tratării bolii şi sunt absolut necesare. Dar aşa cum spunea Preşedintele SUA acum câteva zile, şi locurile de închinare sunt locuri esenţiale care asigură servicii esenţiale.... Un om cu sufletul împăcat, cu mulţumirea sufletească pe care o oferă participarea la un act de credinţă, devine mai rezistent în faţa bolii sau odată cuprins de boală are mai multă tărie de a lupta împotriva ei. Creştinul adevărat ştie că încredinţarea vieţii unui Dumnezeu iubitor, care a biruit suferinţa şi boala pentru el, reprezintă un izvor nepreţuit de tărie în faţa încercărilor vieţii”, a explicat mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Mitropolitul Teofan a vorbit și măsurile de restricție care au afectat pelerinajul din acest an de la sfintele moaște.

„Distanța fizică pe care suntem astăzi chemaţi să o adoptăm nu reflectă cumva, în plan spiritual, îndepărtarea, înstrăinarea noastră, a unora de ceilalți - copii de părinți, soți de soții, dascăli de elevi, politicieni de alegători, preoți de credincioşi, arhierei de preoţi? Între noi s-a instalat de multe ori duplicitatea care afectează grav relaţia dintre noi”, a spus Teofan.

La finalul discursului, mitropolitul a vorbit despre iertare pentru slujitorii bisericii și demnitari.

„Nădăjduim, ca prin rugăciunile Cuvioasei, să primim iertare de la Dumnezeu pentru tot ce am greşit ca neam, ca slujitori ai Bisericii, ca demnitari şi dregători”, a concluzionat Teofan.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy