Misiune a jandarmilor români în Afganistan, încheiată. Şeful IGJR: „Mă bucur că v-aţi întors sănătoşi acasă”

14 jandarmi români, care au participat timp de aproape 6 luni la misiunea NATO de consiliere a forţelor de ordine publică şi securitate afgane, s-au întors duminică acasă.

În cele aproape şase luni în Afganistan, jandarmii români au desfăşurat cu succes zeci de misiuni de consiliere şi protecţie, confirmând, încă o dată, valoarea pe care forţele de jandarmerie o aduc misiunilor de consolidare a păcii în zonele post-conflict, se arată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

În semn de apreciere şi recunoaştere a activităţii jandarmilor români, general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command - Afghanistan), a oferit membrilor contingentului de jandarmi români medalia NATO non-Article 5.

La întoarcerea în ţară, jandarmii români au fost întâmpinaţi la Baza Aeriană 90 de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu, alături de adjunctul său, colonelul Ionuţ-Gabriel Cîmpanu, şi şeful Serviciului de Relaţii Internaţionale, locotenent-colonel Dorin Luţă.

Cu această ocazie, colonelul Bogdan Enescu le-a urat bun venit jandarmilor români.

„Dragi camarazi, vă felicit pentru prestaţia pe care aţi avut-o în cel mai dificil teatru de operaţii, pentru responsabilitatea, profesionalismul şi modul în care aţi reprezentat România! Mă bucur că v-aţi întors sănătoşi acasă şi vă asigur că experienţa voastră va fi folosită la maxim de Jandarmerie în misiunile viitoare”, le-a transmis şeful Jandarmeriei.

 

Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afganistan

 

În zilele următoare, jandarmii vor urma un program specific de evaluare medicală şi recuperare psihologică, apoi se vor întoarce la unităţile de unde provin.

Ei au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituţii de ordine publică şi securitate afgane.

„Pentru a participa la această misiune, colegii noştri au trecut mai multe probe de verificare a cunoştinţelor de specialitate, competenţelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât şi cel medical”, se precizează în postare.

Până acum, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afganistan.

În prezent, Jandarmeria participă la 9 misiuni internaţionale sub egida UE, ONU şi OSCE.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy